Baba-mama

Minden ami finom

A fejlődő magzat egészsége szempontjából döntő fontosságú a kismama táplálkozása. A hiányos étrend befolyásolhatja a baba szerveinek kialakulását, a szervrendszerek fejlődését és alacsonyabb születési súlyt is okozhat. Az alapvető tápanyagok közül az anya szervezetének nagy mennyiségben van szüksége fehérjékre, melyek biztosítják a sejtek, a szövetek felépítését és regenerálódását, valamint az enzimtermelést.

Elégtelen tejtermelés

Legfontosabb, hogy a baba igényei szerint szoptasson az anya, ebben az esetben magától szabályozódik az anyatej kereslet-kínálat viszonya. Ez a folyamat normálisan négy-nyolc hétig is eltarthat, amíg a gyermek éhsége és az anya tejtermelése összehangolódik. Ha fokozni akarjuk a tej mennyiségét, gyakrabban kell az újszülöttet mellre tenni.

A nátha és az influenzafertőzés leggyakrabban a téli időszakban jelentkezik, melyek nagyon legyengítheti a várandós kismama szervezetét. Gyakran kellemetlen fejfájás, láz, köhögés és izomfájdalmak kísérik.

Babamasszázs

Az érintés, a melegség és a biztonság iránti vágy egyidős az emberiséggel. Minden embernek szüksége van a szeretetteljes érintésre, de a legkisebbeknek, a csecsemőknek különösen. Születésükkel megszűnik az anyaméh állandó melege, ebben az új, imeretlen világban vissza kell adni nekik a múltbéli érzéseket. Most még kizárólag ezek tudják a béke és biztonság érzetét nyújtani.

Ayurvédikus elveken alapuló masszázsok

A masszázst évszázadok óta alkalmazzák. Szinte minden ősi kultúrában megmasszírozták a vadászatra vagy csatába induló harcosokat, de éppúgy alkalmazták betegségmegelőzés vagy gyógyítás céljából is. Indiában már 2500 éve is az egyik legfontosabb gyógymódnak tartották a masszázst, az egészséges táplálkozás, a testgyakorlás és a lazító módszerek mellett.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu