Miért sír a baba? - Baba-mama

Miért sír a baba?

Miért sír a baba?

Ha csecsemőnk sír, az esetek többségében semmi ok az aggodalomra, a baba csupán beszélgetni szeretne. Soha ne essünk pánikba, inkább gondoljunk bele, mit szeretne a kicsi: lehet, hogy éhes? Talán tele a pelenka? Álmos? Netán ölelésre vágyik? A babáknak gyakran szeretetre, simogatásra van szükségük.

Ne nagyon hallgassunk az olyan véleményekre és kijelentésekre, hogy a sírás erősíti a tüdőt. Minden gyermek önálló egyéniség, és különböző módon juttatja érvényre a kívánságait. Mindaddig, amíg megtanul beszélni, az egyetlen kifejezőeszköze a sírás. Az úgynevezett "hasfájós" babák például sokkal ingerültebbek társaiknál. Velük legyünk mindig nagyon figyelmesek az étkezések során, különösen figyeljünk oda, mi nyugtatja meg őket. Soha ne maradjon el a büfiztetés, és szoptatás után ne nagyon mozgassuk, tornáztassuk őket. Azok a babák is ingerültebbek lehetnek, akiknek nincs kialakult napirendjük. Az állandó utazgatások, folyton érkező vendégek szeszélyessé és mogorvává tehetik az újszülöttet.

Nyűgössé válhat a baba attól is, ha idő előtt el kell szakadnia a mamától, mert bölcsődébe kerül vagy bébiszitter vigyáz rá. Minden olyan tényező, amely jelentősen megváltoztatja a baba kialakult életritmusát, jelentősen befolyásolja a hangulatát. Ha megtehetjük, szánjunk néhány napot vagy hetet az előkészítésre. Vigyázat, néhány gyerek nem azonnal reagál a történtekre, lehet, hogy csak később lesznek látható következményei a változásnak. Különösen az újszülöttek vagy az egész piciként kórházba kerülők lehetnek akár heteken keresztül is sírósabbak.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu