Testmozgás áldott állapotban - Baba-mama

Testmozgás áldott állapotban

Testmozgás áldott állapotban

Sokan félnek terhesen sportolni, mások pedig nem veszik figyelembe, hogy áldott állapotban nem lehet ugyanolyan jellegű és intenzitású gyakorlatokat végezni. A lényeg ebben is a mérték.

Azok a nők, akik a várandósság alatt is mozognak, kevesebbszer kényszerülnek császármetszéssel szülni. Ráadásul könnyebben visszanyerik terhesség előtti alakjukat, és energikusabb kismamák lesznek.

A legintenzívebb tornát a második és harmadik trimeszterben lehet végezni, mert ekkor már enyhülnek a reggeli rosszullétek, a leendő anyukák általában úgy érzik, tele vannak energiával. Mozgás során fontos a helyes tartás tudatosítása, a medence körüli izmok erősítése, csípők átmozgatása, a légzőgyakorlatok végzése és a szülés alatt alkalmazható testhelyzetek megismerése és begyakorlása. A hasizmot mértékkel erősítsük, a hátizomról se feledkezzünk meg. Az ugrálós elemeket hagyjuk ki a tornánkból, és mindig nyújtsunk a testmozgás végén. Egy húsz-harminc perces tornát hetente 3-5 alkalommal lehet végezni. Megfelelő melltartót mindig viseljünk, és ne vegyünk fel túl szoros ruhákat. Amennyiben fájdalmat, görcsöket, szédülést, vagy túl szapora szívverést, légszomjat észlelünk, vagy megkeményedik a hasunk, esetleg vérzést tapasztalunk, nem szabad folytatni a mozgást. Amennyiben ezek a torna abbahagyása után sem javulnak, szóljunk orvosunknak.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu