Az elhízott csecsemők kövér felnőttek lesznek - Baba-mama

Az elhízott csecsemők kövér felnőttek lesznek

Az elhízott csecsemők kövér felnőttek lesznek

Azok a csecsemők, akik életük első hat hónapjában gyorsan híznak, nagyobb eséllyel híznak el később is.

Korábbi kutatások már összefüggést találtak a születési súly és az elhízás között, de akkor még több tényezőt nem vettek figyelembe. Dr. Elsie M. Taveras és munkatársai 559 gyermeket figyeltek meg és feljegyezték születéskori, 6 hónapos kori és 3 éves kori súlyukat és magasságukat. Az adatokat a gyermekek testmagasságára korrigálva kiderült, hogy akik gyorsabban gyarapodtak az első hat hónap során, azok 3 éves korukra elhíztak.

A Nemzeti Egészségügyi Intézet adatai szerint az Egyesült Államokban minden harmadik felnőtt elhízott, ők 10-50 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg. A jelen ajánlások szerint a gyermekek elhízását kétéves kortól kell figyelni és ha kell, kezelni.

„A tanulmány legfontosabb mondanivalója a kisgyerekek táplálásával kapcsolatos felvilágosítás fontossága” – mondja Connie Diekman, a St. Louisban található Washington Egyetem táplálkozási centrumának igazgatója. „Mivel nem vizsgálták, mivel táplálták az elválasztás után a gyerekeket, nem tudhatjuk, hogy a túltáplálás hozzájárul-e az elhízáshoz.”

Németországban két város szegényebb részein ivókutakat helyeztek el az iskolákban és a tanárok elmagyarázták a vízivás előnyeit, ennek következtében a gyerekek körében 31 százalékkal csökkent az elhízás.

Diekman szerint nagyon fontos a szülő-gyermek kapcsolat is, mert ha etetés közben nem kerülnek szoros kapcsolatba, a gyermekek válogatni kezdenek. Taveras szerint további vizsgálatokra van szükség, hogy meghatározzák, pontosan hogyan vezet a csecsemőkori gyors súlygyarapodás kisgyermekkori elhízáshoz.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu