A súlyos asztma a terhességtől csak még rosszabb lesz - Baba-mama

A súlyos asztma a terhességtől csak még rosszabb lesz

A súlyos asztma a terhességtől csak még rosszabb lesz

Konzultáljon orvosával!

Az asztmás hölgyek számára mindenképpen tanácsos még a teherbe esés időpontja előtt egyeztetniük kezelőorvosukkal gyermekvállalási szándékukról, a várandósság időszakában ugyanis egyéntől függően előfordulhat a tünetek átmeneti rosszabbodása, stagnálása, sőt bizonyos esetekben javulása is.

Rendszerint a súlyosabb esetek rosszabbodnak. Amennyiben korábbi várandósság alatt nem történt változás, egy újabb terhesség alatt sem kell ilyesmitől tartanunk. Nem megfelelően kezelt asztmás betegség a terhesség időszakában okozhat magas vérnyomást, súlyos vérzést, toxémiát, szülési komplikációkat. A csecsemőnél előfordulhat koraszülés, az átlagosnál alacsonyabb születési súly, nő a bölcsőhalál kockázata. A várandósság időszakában fokozottan kerüljük el az asztmás rohamot okozó tényezőket, allergéneket. Az asztma kezelésére szolgáló gyógyszerek szedéséről számtalan kutatás bizonyította, hogy elhagyásuk nagyobb veszélyeket rejt magában, mint a szakszerű ellenőrzés mellett történő alkalmazásuk.

Az inhalátorokról az orvosok többségének véleménye, hogy mivel alkalmazásuk során kevés hatóanyag szabadul fel, s az is azonnal a tüdőbe kerül, így használatuk nem jelent veszélyt a magzatra nézve. A szájon át alkalmazott gyógyszerek alkalmazásának módjáról szintén kezelőorvosunk dönt. A kezelés meghatározásánál figyelembe veszi állapotunk, s tüneteink súlyosságát.

A szülés és a szoptatás időszakában rendszerint a terhesség alatt szedett gyógyszerek szükségesek az asztma kezeléséhez. Ez esetben se mulasszuk el kezelőorvosunkat tájékoztatni megváltozott egészégügyi állapotunkról, hogy a gyermekünk és magunk számára is legbiztonságosabb gyógykezelést kaphassuk.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu