El kell nyomni!!! - Férfiaknak

El kell nyomni!!!

El kell nyomni!!!

Dohányzás: nagyobb impotencia-esély

Egy most megjelent ausztrál vizsgálat szerint azok a férfiak, akik napi egy doboznyi, vagy annál is több cigarettát szívnak el, 40%-al nagyobb valószínűséggel lesznek impotensek, mint a nemdohányzók.

A kutatók 8300, 16-59 éves férfi adatainak feldolgozásával jutottak erre az eredményre. Ausztráliában tízből egy férfi vallotta be, hogy az elmúlt egy év során legalább egy hónapig fennálló merevedési zavara volt. A válaszadók több mint negyede dohányzott, ötből egy férfi pedig egy doboznyit, vagy annál kevesebb cigarettát szívott el naponta. A férfiak 6%-a szívott el több mint egy doboz cigarettát naponta.

A vizsgálatból kiderült, hogy az impotencia kialakulásának valószínűsége egyenesen arányos a naponta elszívott cigaretták számával. Azok, akik maximum egy doboz cigarettát szívnak naponta, 24%-al nagyobb valószínűséggel lesznek impotensek, mint a nemdohányzók, míg naponta 20-nál több cigarettát elszívóknál ez az érték 39%. Az idősebbek és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő dohányosoknál az impotencia veszélye nagyobb. Kis mennyiségű alkohol elfogyasztása csökkenti az impotencia kialakulásának veszélyét.

Tekintettel arra, hogy a magyar férfiak közel 40%-a dohányzik napi rendszerességgel, nem meglepő, hogy a 40 év feletti férfiak 40%-ának vannak merevedési zavarai. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon 500-700 ezer férfinál észlelhető impotencia. Nálunk a merevedési zavarok 80%-ának hátterében szervi okok állnak, tehát olyanok, melyek a dohányzással összefügghetnek.
A dohányzás csökkenti a hímvessző vérellátását, ezáltal okoz impotenciát. A dohányzás más mechanizmussal is csökkenti a férfiak nemzőképességét. A dohányzó férfiaknál nagyobb a károsult vagy deformált hím csírasejtek száma, és az összes spermiumok száma is kevesebb, mint a nem dohányzóknál.
Az ausztrál kutatók szerint a dohányzás és impotencia összefüggéseinek tudatosítása fiatal férfiakban – mint dohányzásellenes stratégia -, más módszerekkel kiegészítve növelheti a dohányzásról leszokás motivációját.

Forrás: Egészségünkért a XXI. században Alapítvány

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu