Veszélyes lehet a horkolás - Férfiaknak

Veszélyes lehet a horkolás

Veszélyes lehet a horkolás

A bosszankodáson túl érdemes orvoshoz is küldeni a horkolót, mert betegség is okozhatja a horkolást. Sokszor nemcsak a horkoló mellett alvó kel reggel fáradtan, hanem maga a horkoló is. Ennek az az oka, hogy a horkoló embereknek körülbelül fele alvási apnoe-ban szenved, ami azt jelenti, hogy a légzése többször is leáll alvás közben.

A horkolás keletkezésének oka, hogy a ki-be áramló levegő mozgásba hozza a felső légutak lágy szöveteit. Ha valahol a levegő útjában dugulás, elkeskenyedés van, az jobban megterheli a szívet, ráadásul alvás közben a kötőszövetek és izmok ellazulnak. Ezt a hatást erősítheti, ha lefekvés előtt ittunk, vagy nyugtatót szedtünk be, ezért ezeket jobb, ha kerüljük. Valamint horkolást okozhat a túlsúly, a megfázásos betegségek, az allergia is. Ezért ezeket a légúti betegségeket javasolt mindig kikezelni. A horkolás rosszabbodhat a kor előrehaladtával, nőknél a menopauza beálltával.

Az orvosok is ritkán kérdeznek alvási szokásainkról, és mi magunk is sokszor apróságként kezeljük a horkolás ügyét, ami nem tartozik az orvosra, azonban tanulmányok kimutatták, hogy a horkolók esetében 40 százalékkal nagyobb az esély magas vérnyomás, 34 százalékkal nagyobb az esély szívinfarktus kialakulására, és 60 százalékkal nagyobb az esély egy agyvérzésre, mint a nem horkolók esetében.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu