Idősebb apánanak butább a gyereke? - Férfiaknak

Idősebb apánanak butább a gyereke?

Idősebb apánanak butább a gyereke?

A címben feltett kérdésre a tudósok alapos vizsgálódás után igennel válaszoltak. Az köztudott, hogy az anya kora befolyásolja a születendő gyerek egészségét. Most azonban kiderült, hogy a férfiak ketyegő biológiai órája hatással van a születendő gyerek intelligenciájára.

Azoknak a férfiaknak, akik eddig halogatták az apává válást azt is meg kell fontolniuk, hogy ez a döntésük leendő gyermekük intelligenciájának rovására is mehet. Egy kísérletben 33000 1959 és 65 között született gyereket vizsgáltak meg. Tesztekkel mérték intelligenciájukat születésük után, négyévesen és hétévesen. Kiderült hétéves korukra azoknál a gyerekeknél bizonyos fokú lemaradást tapasztaltak, akiknek édesapjuk idősebb korban vált apává. Azoknak a férfiaknak az esetében, akik húsz éves koruk körül lettek apák, a csemeték körében átlagosan 106,8 pontos IQ-t mértek, ezzel szemben átlagosan 100,7 lett azoknak az IQ-ja, akik akkor születtek, amikor apjuk már betöltötte az 50 évet. Kimutatták azt is, hogy az apa kora növeli az olyan mentális betegségek kialakulásának esélyét is, mint a skizofrénia, vagy az autizmus.

„A férfiak biológiai órája ugyanúgy ketyeg” – mondta Dr. Mary Cannon, aki azzal magyarázta az eredményeket, hogy a férfiak spermái idősebb korukban már nem olyan „jó minőségűek”, gyakoriak a mutációk is az idősebb férfiak spermáinál. Ezért nem elég csak a nőknek odafigyelni, hogy milyen korban vállalnak gyereket, az apák korának is nagy szerepe van abban, hogy milyen is lesz az utód.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu