A gazdasági világválság tönkreteszi a férfiakat? - Férfiaknak

A gazdasági világválság tönkreteszi a férfiakat?

A gazdasági világválság tönkreteszi a férfiakat?

Brit kutatók szerint a gazdasági világválság sokkal inkább károsítja a férfiak szellemi egészségét, mint a nőkét.

Annak ellenére, hogy több nő veszti el állását a válság miatt, mint férfi, mégis, azon férfiak, akik esetleges elbocsátásuk miatt aggódnak, sokkal fogékonyabbak a stresszre és depresszióra, mint a nők - ez derült ki a Cambridge-i Egyetemen végzett tanulmányból.

Amint a gazdasági lassulás elmúlik, az állandó munka meglétének bizonytalansága erősebben fog lecsapni a férfiakra, mint a nőkre, mivel az állás elvesztésének félelme a férfiakat természetüknél fogva veszélyezteti, szellemi egészségüket károsítva.

"Ennek részben az a macsó felfogás az oka, miszerint a férfi a kenyérkereső" - mondta Dr. Brendan Burchell szociológus. "A nőkkel ellentétben a férfiaknak kevésbé képesek magukat munkahelyükön kívül értékelni az iskola elvégzése és a nyugdíjba vonulás közti időszakban." Burchell hozzátette: "Annak ellenére, hogy már néhány évtizede egyenlő munkalehetőségeket biztosítanak férfiaknak és nőknek egyaránt, a férfiak továbbra is úgy vélik férfiasságukon esik csorba, amennyiben állásuk veszélyeztetett."

Háromszáz brit alkalmazott elemzett adatait, egy több ezer emberrel végzett felmérés adataival kombinálva a kutatók arra az eredményre jutottak, hogy amennyiben munkanélküli férfiak elfogadnak egy bizonytalan állást, úgy szellemi egészségi állapotuk nem javul.

Ezzel szemben munkanélküli nők szellemi egészsége javult, sőt helyreállt, még egy bizonytalan állás megszerzése esetén is.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu