Több terméketlen férfi a gazdasági válság miatt - Férfiaknak

Több terméketlen férfi a gazdasági válság miatt

Több terméketlen férfi a gazdasági válság miatt

A gazdaság tavaly óta tartó hanyatlása miatt egyre nő az Egyesült Államokban a férfi meddővé tételek (az úgynevezett vazektómia műtétek) száma. A betegek jelentős része a pénzügyi szektorban dolgozik.

Az orvosok két okkal magyarázzák a jelenséget. A gyermeknevelés növekvő költségei miatt egyre csökken a gyermekvállalás utáni vágy, illetve az emberek addig szeretnék elvégeztetni az ilyen és ehhez hasonló egészségügyi beavatkozásokat, amíg van állásuk, illetve egészségbiztosításuk. November óta 48 százalékkal nőtt a vazektómiára jelentkezők száma a tavalyi év hasonló időszakához képest, számolt be a szomorú tendenciáról Dr. Marc Goldstein a New York-i Cornell Reproduktív Medicina Intézet vezető sebésze. A 2008-as betegek csaknem 50 százaléka érkezett a pénzügyi szektorból. 36 százalékuk szeptember óta jelent meg az orvosnál, derül ki a New Yor-Presbiteriánus Kórház/Weill Cornell Egészségügyi Központ Férfi Reproduktív Medicina és Mikrosebészet Központjának nem publikált adataiból.

Míg korábban péntekenként egy-két ilyen műtétet hajtott végre, most minden hét utolsó napján háromszor operál gyermeket többé nem kívánó férfiakat. Ez jelentős növekedésnek számít. Senki nem úgy érkezik, hogy a tőzsde miatt kéri a műtétet, tette hozzá Goldstein. A legtöbben már régóta fontolgatják az elhatározást, melyet a válság csak felgyorsított. Három gyermek magániskolai költségei mellett nem fér bele még egy.

Dr. Stephen Jones, a Clevelandi Klinika urológiai osztályának vezetője is észrevette a növekvő tendenciát. Múlt november óta 75 százalékkal emelkedett a vazektómiák száma. Heti 40-45-ről 70-75-re nőtt a meddővétételek száma. A betegek egy része az egészségbiztosítás miatt aggódik, de legtöbben egyszerűen nem akarnak bizonytalan időben újabb gyermeket vállalni. Dr. Charles Lynne, a Miami Egyetem Orvostudományi Karának urológus professzora hasonló jelenségre emlék vissza 1991-ből, amikor a miami székhelyű Eastern Légitársaság csődbe ment. Az Eastern egyike volt a legnagyobb munkáltatóknak.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu