Elkészült a fogamzásgátló férfiaknak - Férfiaknak

Elkészült a fogamzásgátló férfiaknak

Elkészült a fogamzásgátló férfiaknak

Újfajta, férfiak számára használatos fogamzásgátló módszert tesztelnek kutatók. A havonta beadandó injekció forradalmasíthatja a családtervezést, így mindkét fél egyenlő felelősséggel bírhat.

A Kínában kifejlesztett tesztoszteron injekció lecsökkenti a spermák termelődését, így a módszer ugyanolyan biztonságos, mint a fogamzásgátló tabletta vagy az óvszer.

A kutatások alatt a havonta szervezetbe juttatott szer hatására százból csupán egy férfi fogant gyermeket. A tesztoszteron adagolásának megszüntetésével fél éven belül normál mértékűvé vált a férfiak sperma termelése.

A családtervezés mellett kampányoló szervezetek üdvözlik a módszert, szerintük ugyanis a fogamzásgátló injekciónak köszönhetően a férfiak is tudnának osztozni a fogamzásgátlás felelősségében, amely jelen pillanatban teljességgel a nőkre hárul.

A módszer tesztelése mindazonáltal még folyamatban van és nem elhanyagolható az sem, hogy a korábban férfiak számára kifejlesztett fogamzásgátló módszerek igen kellemetlen mellékhatásokkal jártak, mint például a kedélyállapot ingadozása vagy csökkenő szexuális étvágy.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu