Nem éri meg macsónak lenni - Férfiaknak

Nem éri meg macsónak lenni

Nem éri meg macsónak lenni

A férfi nem panaszkodik, a férfi sokat dolgozik és sokat keres, a férfinak nem fáj semmi. Ezek a sztereotípiák a legtöbb férfit rossz döntésekre sarkallják. És ennek meg is van az eredménye. Egy német felmérés szerint a férfiak körében egyre több a pszichés betegség, és korábban halnak meg, mint a nők.

Egy német egészségpénztár ügyfelei között végzett felmérésének eredménye alapján kijelenthető, hogy a férfiak veszélyesebben élnek. És nem csak azért, mert kockázatosabb munkakörökben dolgoznak és szabadidejükben is veszélyesebb sportokat űznek, mint a nők, hanem azért is, mert nem vesznek tudomást arról, ha valami bajuk van. „ Egy férfi előbb viszi az autóját szervizbe, minthogy ő maga orvoshoz menjen” – mondta az egyik felmérést végző szakember.

Bár a németországi adatok szerint átlagosan 11 nappal kevesebbet betegek a férfiak, mint a nők, mégis átlagosan 6 évvel korábban halnak meg. A férfiasságot a legtöbben abban mérik, hogy milyen jó társadalmi és financiális helyzetbe tudnak kerülni, így nem szánnak időt a pihenésre, kikapcsolódásra, és bagatellizálják, vagy letagadják a kimerülés jeleit, a pszichés zavarok jelentkezését. A felmérés azt is kimutatta, hogy problémáik esetén – míg a nők a beszélgetést használják legfontosabb gyógymódnak – addig a férfiak leggyakrabban alkohollal „kezelik” magukat, ami szintén ront az egészségi állapotukon.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu