A marihuánafogyasztás növeli a hererák esélyét - Férfiaknak

A marihuánafogyasztás növeli a hererák esélyét

A marihuánafogyasztás növeli a hererák esélyét

Egy amerikai tanulmány szerint a gyakori marihuánafogyasztás jelentősen növeli a hererák egyik különösen agresszív változatának kialakulását. A szert használók 70 százalékkal veszélyeztetettebbek, sőt a tartós fogyasztóknál kétszeres a betegség kialakulásának veszélye.

Az igen agresszív nem szeminoma típusú hererák az összes hererákos megbetegedés 40 százalékáért felelős, legtöbbször 20 és 35 éves kor között lép fel, a szeminóma típusú megbetegedés jellemzően a 30 és 50 éves kor közötti férfiakat támadja meg.

A seattle-i Fred Hutchinson Rákközpont kutatói megállapították, hogy összefüggés áll fenn a két tényező között. Összehasonlították 370 hererákos beteg, és 980 hasonló korú egészséges férfi marihuánafogyasztásának hatásait. Az adatok elemzése világosan kimutatta, hogy a marihuána fogyasztás megnövekedett veszélyeztetettséggel jár.

Az összefüggés oka még nem tisztázott. Elképzelhető, hogy a kábítószer használata befolyásolja a hormontermelést, ez megmagyarázná a tényt, hogy miért veszélyeztetett különösen minden férfi, aki 18 éves kora előtt marihuánát szívott. Más tanulmányok már korábban rámutattak, hogy a kannabisz ronthatja a sperma minőségét és csökkentheti a tesztoszterontermelést.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu