Amiről nem merünk beszélni - Férfiaknak

Amiről nem merünk beszélni

Amiről nem merünk beszélni

Potenciazavar

Egy, a világ 29 országának bevonásával lefolytatott kutatás eredményei szerint a férfiak több mint egynegyede, míg a nők 39 százaléka találkozott már valamilyen szexuális problémával élete során.

A nemzetközi kutatás során megkérdezett, több mint huszonhétezer férfi és nő szerint a kielégítő szexuális élet alapvető szerepet játszik egy párkapcsolat fenntartásában. A világ huszonkilenc országában lefolytatott vizsgálat arra kereste a választ, hogy a 40 és 80 év közöttiek életében és párkapcsolataiban mekkora szerepet játszik a szexuális élet teljessége, valamint hogy milyen gyakran fordulnak elő ebben a korcsoportban szexuális zavarok.

A megkérdezett férfiak és nők egyöntetű véleménye szerint a kielégítő szexuális élet elengedhetetlen egy hosszútávú párkapcsolatban, és alig egyötödük (férfiak 18%, nők 23%) gondolta úgy, hogy az idősebbek már nem vágynak a szexre. A kutatásban résztvevő kétharmada pozitívan ítélte meg a gyógyszeres terápiák alkalmazását, ha az visszaállítja a természetes szexuális élményt.

A vizsgálati adatokból egyértelműen kitűnik, hogy, bár a potenciazavar előfordulási aránya világszerte magas, és az életkor előrehaladtával tovább nő, az idősebbek számára is kiemelten fontos a szexuális aktivitás megőrzése, egyrészt az önbecsülés, másrészt a párkapcsolat fenntartásának szempontjából. A potenciazavar azonban a párkapcsolat mellett az érintett férfiak egészségére is gyakran komoly veszélyt jelenthet. Izraeli kutatók épen ezért azt vizsgálták, hogy a potenciazavar milyen kapcsolatban áll a cukorbetegséggel.

Az 1040 kitöltött kérdőív alapján elmondható: a vizsgálatban résztvevők döntő többsége 2-es típusú cukorbetegségben szenved, és átlagosan nyolc éve áll fenn betegségük. A megkérdezettek 30 százaléka szenvedett súlyos merevedési zavarban, azonban ennél is figyelemreméltóbb adat, hogy a kitöltők alig több mint 10 százaléka - 140 férfi - számolt be normális merevedésről.

Ezen ismeretek tudatosítása és jövőbeli figyelembevétele segíthet az orvosoknak abban, hogy még időben felismerjék a betegséget, megelőző lépéseket tegyenek, vagy ha már kialakult a potenciazavar, akkor azt minél hatékonyabban kezelhessék.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu