Hová tegyük a gyereket? - Gyermek

Hová tegyük a gyereket?

Hová tegyük a gyereket?

A szünidő kezdetével minden családban felmerül a kérdés: mikor mehetünk végre nyaralni közösen? Természetesen ritkaság, hogy a szülők megszakítás nélkül 2 hétnél több szabadságot ki tudnának venni. Addig is, amíg nem tudunk elindulni közösen, a gyerekeknek rengeteg lehetőség kínálkozik a nyár folyamán a pihenésre.

Az iskolák által szervezett táborok minden szempontból jó alkalmak az osztály- és az iskolai közösség erősítésére, de természetesen gyermekünknek is egy olyan lehetőség, ahol megismerheti tanárait, társait egy kötetlenebb közegben – sőt, róla is bővebb képet kaphatnak a barátok és a pedagógusok. A tanintézmények keretein belül szerveződő nyaralásokban szülőként is részt vállalhatunk – persze ha időnk, munkahelyünk engedi – , de ezt előtte saját gyerekünkkel is beszéljük meg, hiszen lehet, hogy neki „ciki”, kínos, feszélyező az anyu vagy az apu jelenléte.

Az iskolai táborokon felül az elmúlt 10 évben rengeteg sportegyesület, alapítvány, művészeti iskola vagy színjátszókör szervez a maga szakterületének megfelelő táborokat. Ezeknek rengeteg előnye van. Ha gyermekünk tagja az iskolán kívül ilyen szervezeteknek, akkor a nyáron is hódolhat hobbijának, csak sokkal intenzívebben, hiszen nem kell suliba menni, leckét írni, hazasietni stb. Sikerélményt jelent, hogy 1 héten keresztül csak erre koncentrál, ezáltal javulnak a sporteredmények és a kreativitás egyaránt, de túl az eredményeken e táboroknak nagyon jó közösségteremtő hatása van.

Ha a gyerek egyébként nem jár sportolni, táncolni, zenélni akkor is nagyon érdekes lehet ismeretlenül elmenni egy ilyen közösséggel nyaralni, hiszen új dolgokat lehet kipróbálni, új embereket lehet megismerni. Ilyen esetekben javasolt egy baráttal összebeszélni, hogy ne legyen teljesen egyedül egy új közösségben. Ha böngészünk az interneten, vagy csak beszélünk ismerőseinkkel, számos tematikus üdülésre találunk kitűnő lehetőséget: ilyenk a különböző sporttáborok, néptáncos és kézműves táborok, zenei táborok, színházi- és drámatáborok, de sokszor egy helyen több mindent kipróbálhatnak gyermekeink. Jó táborozást!

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu