Hőgutát kapott a gyermek - Gyermek

Hőgutát kapott a gyermek

Hőgutát kapott a gyermek

Napszúrás kezelése homeopátiával

A nyári kánikulában súlyos gondot jelenthet a napszúrás és a hőguta, mely elsősorban gyermekeinket veszélyezteti. Fontos, hogy ne töltse gyermekünk minden idejét a tűző napon, főleg 12 és 15 óra között kerüljük a napozást.

Ebben az időszakban árnyékos helyen töltse még a nagyobb gyermek is a csendes pihenőt. Mindig használjuk megfelelő védelmet nyújtó fényvédő szereket és legyen a gyerek fején világos sapka. Ezek az óvintézkedések sok kellemetlenségtől óvhatják meg a családot. Ha kialakulnak a napszúrás és hőguta tünetei, a gyermeket melegnek, száraznak és kipirultnak találjuk, zavart és gyenge is lehet, szédülhet, hányhat és el is ájulhat. Súlyos esetben izomgörcsök és légzési nehézség léphet fel, ebben az esetben azonnal hívjunk orvosi segítséget.

Belladonna C30-at adjunk a gyorsan kialakuló tünetek kezelésére, mint melegség, pirosság, szárazság, fényérzékenység vagy lüktető fejfájás. 15 percenként adjunk egy adagot (5 golyócska), öt-hat alkalommal.

Glonoinum C30-at akkor adjunk, ha a Belladonna két-három adagja után nem észlelünk javulást. Adagolása megegyezik a Belladonnáéval.

Natrium carbonicum C30 hatása általában nem olyan intenzív, mint a Belladonnáé, és leginkább hőkimerülés kezelésére alkalmas. Akkor adjuk, ha a gyermek nagyon gyenge, szédül vagy hányingere és/vagy hasmanése van a túlzott napsütés miatt. Félóránkét adjunk egy adagot (5 golyócskát), míg javul a gyermek állapota.

Cuprum metallicum C30 akkor adandó, ha napsütés utáni súlyos izomgörcs vagy rángás jelentkezik, verejtékezéssel. Félóránként egy adagot adjunk a segítség megérkezéséig.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu