Gyermek

A bárányhimlő lappangási ideje 10 - 21 nap. Nagyobb gyerekek esetében az első tünetek láz, fejfájás és rossz közérzet is. Ezek a tünetek felnőtteknél jóval erőteljesebben, míg kisebb korban azonnal a foltok jelennek meg.

A szünidő kezdetével minden családban felmerül a kérdés: mikor mehetünk végre nyaralni közösen? Természetesen ritkaság, hogy a szülők megszakítás nélkül 2 hétnél több szabadságot ki tudnának venni. Addig is, amíg nem tudunk elindulni közösen, a gyerekeknek rengeteg lehetőség kínálkozik a nyár folyamán a pihenésre.

A leukémia a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedése: a csontvelőben a fehérvérsejtképzés az érési sor valamelyik pontján megáll, és kóros, korlátlan sejtburjánzás alakul ki. A csontvelőből a kóros fehérvérsejtek a véráramba kerülnek, emiatt pedig vérszegénység, vérzékenység, fokozott fertőzéshajlam lép fel. A leukémiának több típusa van attól függően, hogy a fehérvérsejtek melyik típusát érinti.

Ezerből hét vagy tíz olyan gyerek él hazánkban is – tehát megközelítőleg 17-20 ezer – , akinek életében már volt epilepsziás rohama. Minden epilepsziával élő gyereket másképpen kell kezelni. Legtöbbjüknek megfelelő gyógyszeres kezelés és gondozás mellett egyáltalán nincs rosszulléte, és úgy élhet, mint legtöbb társa.

Napszúrás kezelése homeopátiával

A nyári kánikulában súlyos gondot jelenthet a napszúrás és a hőguta, mely elsősorban gyermekeinket veszélyezteti. Fontos, hogy ne töltse gyermekünk minden idejét a tűző napon, főleg 12 és 15 óra között kerüljük a napozást.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu