Gyermek

A kisgyermekek egy részének nagyon gyakran begyullad a füle, a többiek pedig szinte sosem keresik fel az orvost ezzel a betegséggel. Ennek oka valószínűleg abban rejlik, hogy milyen mértékben képes megbirkózni a gyerek immunrendszere a fertőzéssel.

Iskolafóbia

Az iskolától való félelem az őszi iskolakezdés idején az egyik leggyakoribb és legtermészetesebb félelem, mely nem csak a gyereknek, hanem a szülőknek is komoly megpróbáltatást jelent. Az iskolába lépés a szülőtől való fokozatos leválásnak, az önállósulás és függetlenedés folyamatának jelentős állomása.

Szamárköhögés

A szamárköhögés igen erős köhögéssel járó heveny légúti fertőzés, melyet baktérium okoz. Cseppfertőzéssel terjed, a köhögés során a baktériumokkal zsúfolt nyákcseppek a levegőbe jutnak, majd o¬nnan belégzés útján jutnak a szervezetbe.

Allergia, asztma, ekcéma

Egy amerikai kutatás során megközelítőleg háromezer gyermeket figyeltek meg születésük pillanatától négy éves korukig. A vizsgálatok eredményei szerint az egy éves kor előtt bevezetett halfogyasztás esetükben csökkentette az allergia, asztma és az ekcéma kialakulásának kockázatát.

Gyakorlatilag nincs olyan betegség vagy állapot, melynek tüneteként fejfájás ne fordulhatna elő. Okozhatja aktuális lázas vagy láztalan betegség, vérnyomásingadozás, de akár gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet. A fejfájás jelentkezhet a koponyaűrön belüli, de azon kívüli ok következtében is. A gyermekkorban fellépő fejfájás szerencsére csak ritkán jelez komoly, súlyos állapotot.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu