Selyemmel a bőrbetegség ellen - Gyermek

Selyemmel a bőrbetegség ellen

Selyemmel a bőrbetegség ellen

Az egyedülálló baktérium- és gombaölő anyaggal bevont selyemből készült alsóruházat hatékonyan csökkenti az ekcémás tüneteket. Az atópiás dermatitis az egyik leggyakoribb gyermekkori allergiás megbetegedés. A bőr állandó gyulladása, gyakori bakteriális és gombás felülfertőzése súlyosan befolyásolja a gyermek mindennapjait. A testi viszketés, fájdalom mellett jelentős lelki megterhelést is jelent a számára. Tanulmányok bizonyítják, hogy sok atópiás dermatitisben szenvedő gyermek gátlásos, visszahúzódó, lelkileg sérült.

Az atópiás dermatitis általános kezelési módja a szteroid tartalmú kenőcsök rendszeres alkalmazása. Sajnos azonban ezen készítmények amellett, hogy hatékonyan csökkentik az ekcémás tüneteket, igen gyakran életre maradandó mellékhatásokkal járhatnak: bőrelvékonyodással, teleangiektáziákkal, fejlődési zavarral. Az olasz kutatócsoport olyan speciális, baktérium- és gombaellenes anyagot dolgozott ki, mellyel a selymet bevonva hatékonyan gyógyíthatják az atópiás dermatitist egyszerű alsóruházat alkalmazása segítségével.

Az alsóruházat hatékonyságát 31 átlagosan két éves atópiás dermatitisben szenvedő gyermeken tesztelték. A gyermekek egy hétig hordták a Dermasilk ruházatot. Ez idő alatt az ekcémás bőrfelületet csak hidratáló kenőccsel kezelték. A ruházat által elért eredményt 15 olyan gyermekkel hasonlították össze, akik ez idő alatt pamut alsóruházatot hordtak. Az egy hetes kezelés jelentős tünetcsökkenést eredményezett a Dermasilk alsóruházatot hordó gyermekeknél. Ez a csökkenés nem volt megfigyelhető a pamut ruhát hordóknál.

Jelen tanulmány szerint a speciális baktérium- és gombaellenes anyaggal bevont selyemből készült alsóruházat önmagában hatékonyan csökkenti az atópiás dermatitisben szenvedő gyermekeknél az ekcémás tüneteket. Az ekcéma-ellenes alsóruházat használatával a gyakorlatban jelentősen csökkenthető a gyakori mellékhatásai miatt sokszor félt szteroid kenőcsök alkalmazása.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu