Gyermek

Mi is az a diszlexia?

A diszlexia kifejezést 1887-ben használták először az izolált olvasási nehézség leírására. Jelenleg egyesek kizárólag a speciális olvasási nehézséget értik alatta, mások kombinált olvasási és írási nehézséget definiálnak vele, és végül vannak, akik mindenfajta tanulási nehézséget diszlexiának neveznek.

Az egyedülálló baktérium- és gombaölő anyaggal bevont selyemből készült alsóruházat hatékonyan csökkenti az ekcémás tüneteket. Az atópiás dermatitis az egyik leggyakoribb gyermekkori allergiás megbetegedés. A bőr állandó gyulladása, gyakori bakteriális és gombás felülfertőzése súlyosan befolyásolja a gyermek mindennapjait. A testi viszketés, fájdalom mellett jelentős lelki megterhelést is jelent a számára. Tanulmányok bizonyítják, hogy sok atópiás dermatitisben szenvedő gyermek gátlásos, visszahúzódó, lelkileg sérült.

Jó hírek a dolgozó anyáknak, akiket bűntudat gyötör, ha távol vannak gyermekeiktől. A legújabb vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a gyermekekkel töltött idő minősége sokkal fontosabb, mint a mennyiség. A vizsgálatban részt vevő dolgozó anyák kevesebb időt töltöttek gyermekeikkel, mint az otthon lévő társaik. Azonban a dolgozók szabadnapjukon más otthoni munka, pl. a háztartásra fordított idő terhére kárpótolták gyermekeiket.

A kockázat létezik

Egy amerikai felmérés most először vizsgálta, hogy milyen összefüggés van a fiatalok tévénézési szokásainak szexuális életükre. Az eredmény kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik rendszeresen néznek olyan talk show-kat, sorozatokat, melyekben a szex gyakori téma, sokkal korábban esnek teherbe, vagy válnak apává.

Figyeljünk oda gyermekünkre!

Vékonyabb társaikhoz képest a túlsúlyos gyerekek gyakrabban válnak depresszióssá, mire középiskolába kerülek. Visszahúzódóbb, szorongó viselkedésük kialakulásának sokszor oka az alacsony önértékelés, a testükről alkotott képük, esetleg a többi gyerek kiközösítő viselkedése.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu