Szexet néz a gyerek! - Gyermek

Szexet néz a gyerek!

Szexet néz a gyerek!

A kockázat létezik

Egy amerikai felmérés most először vizsgálta, hogy milyen összefüggés van a fiatalok tévénézési szokásainak szexuális életükre. Az eredmény kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik rendszeresen néznek olyan talk show-kat, sorozatokat, melyekben a szex gyakori téma, sokkal korábban esnek teherbe, vagy válnak apává.

Az amerikai felmérés során összesen 2003 12 és 17 év közötti fiatal lányt és fiút kérdeztek meg tévénézési szokásaikról, először még 2001-ben, majd újból 2004-ben. Kiderült, hogy az eltelt időben főképp azoknak született gyereke, akik előszeretettel néznek „szaftosabb” tévéműsorokat, mint például a Szex és New York. A felmérést végző kutatók elmondták, hogy a tévénézési szokások szoros kapcsolata a tinédzserkori terhességgel még akkor is világosan kimutatható, ha egyéb szempontokat is - mint például a családi háttér, szociális helyzet - figyelembe vettek. Természetesen a szexuális élet elkezdését számos tényező befolyásolja, és ebből a tévézés csak az egyik, de a kutatás is mutatja, hogy semmiképp nem elhanyagolható – vélik a szakértők.

„Ha a gyerekek, akiknek senki nem mesél a szexről, olyan műsorokat néznek, amiben a szexet vagány, követendő dologként állítják be, akkor egyértelmű, hogy mi lesz a végeredmény”, mondta egy pszichológus. Majd hozzátette, hogy az kutatási eredmény nagy tanulsága nemcsak az, hogy a gyerekekkel már 10 éves koruk előtt beszélni kell a szexről, de az is, hogy oda kell figyelni, mit néznek a tévében, és segíteni kell nekik abban, hogy a tévéből jövő üzeneteket megfelelően értelmezzék.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu