Depresszióra hajlamosít a túlsúly - Gyermek

Depresszióra hajlamosít a túlsúly

Depresszióra hajlamosít a túlsúly

Figyeljünk oda gyermekünkre!

Vékonyabb társaikhoz képest a túlsúlyos gyerekek gyakrabban válnak depresszióssá, mire középiskolába kerülek. Visszahúzódóbb, szorongó viselkedésük kialakulásának sokszor oka az alacsony önértékelés, a testükről alkotott képük, esetleg a többi gyerek kiközösítő viselkedése.

Dr. Robert H. Bradley, az Arkansasi Egyetem professzora 1254 gyereket vizsgált kétéves koruktól, hatodik osztályos korukig. Kiderült, hogy a túlsúlyosak haljamosabbak az idegeskedésre, a szorongásra és a depresszióra, de a magatartási problémák nem voltak rájuk jellemzőbbek, mint a többi gyerekre. Visszahúzódóbb, szorongó viselkedésük kialakulásának sokszor oka az alacsony önértékelés, a testükről alkotott képük, esetleg a többi gyerek kiközösítő viselkedése.

Dr. Bradley nem akar ráijeszteni a szülőkre, a kapcsolat a depresszió és a túlsúly között létezik ugyan, de nem egyértelműen válik depresszióssá minden kövér kisgyerek. A lényeg, hogy mind a szülők, mind a tanárok odafigyeljenek a gyermekek jelzéseire, például arra, ha megváltoznak alvási szokásai, felhagynak régi kedvelt elfoglaltságaikkal, vagy látszólag ok nélkül idegesek, túlérzékenyekké válnak.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu