Kamasz

A szexuális fejlődés 9 szakasza

A szexuális nevelés gyakran csak a biológiai vonatkozásokra, a reprodukcióra és a kockázatokra koncentrál. A gyerekek és a serdülők életük egyik legizgalmasabb szakaszát élik meg, tele erős érzelmekkel, kíváncsisággal. A szexualitás egyre inkább tudatosul, de még nem jött el a párkapcsolat ideje. A szerelem és más meghitt érzelmek ideje van itt, és a komoly csalódásoké. Csupán a szeretkezéssel kapcsolatos tudnivalók átadása talán káros is lehet. A szexualitás pozitív élmény az emberi életben.

Nem érzem jól magam a bőrömben.

Tél végén, tavasz elején sok fiatalnak gondot okoz a zsíros, pattanásos arcbőr. A téli napfényszegény időszakban hamarabb jelentkeznek ezek a problémák. Az iskolai stressz, a kevesebb mozgás, a vitaminszegény táplálkozás kedvezőtlenül hatnak a bőr állapotára.

Tippek locsolkodóknak

A húsvét hagyományőrző szokásai között a lányok készítik a festett tojásokat, amit fiúknak adnak a locsolás után. A mai napig élő szokás, vidéken és városon is a húsvét hétfői locsolkodás, mely a fiúk feladata. A nagyobb fiúk szívesen alkalmazzák a szódásüveget, vagy vödör vizet, de általában inkább a kölnivízzel való locsolás terjedt el. Legegyszerűbb az anyuka, vagy lánytestvér kölnijét, parfümjét kölcsön venni, de ezek az erősebb illatok biztos fejfájást okoznak a meglocsolt lányoknak, ha már többféle illat keveredik rajtuk. Ha igazán jót akarunk, magunk készítsünk locsolóvizet. Először is kerítsünk egy kisebb üveget, mely pumpás permetezővel rendelkezik (ez lehet kiürült kozmetikai üvegecske, vagy flakon). Töltsük meg tiszta vízzel, tegyünk bele pár ibolya, vagy jácint virágát. Esztétikus, diszkrét illattal rendelkező locsolóvízzel látogathatjuk végig lányismerőseinket, biztos sikert aratunk náluk.

Kezdődik a szünidő

Tisztelt autóvezetők! Vége van a tanításnak, pénteken bezárnak az iskolák. Tudom, hogy közhely, de nem lehet elégszer leírni, hogy ezekben a hetekben fokozottan vigyázzunk a diákokra. Tele élménnyel, kíváncsisággal vágnak neki a nyárnak és ilyen értelemben délután az utcáknak is.

Pattanjunk fel a drótszamárra!

Hurrá! Vége a sulinak, kezdődik a nyár, előkerülhetnek a bicajok. A téli, tavaszi időszak után nagyon jó kikapcsolódás a kerékpározás akár a közeli parkban, ligetben, akár egy hosszabb túrára elmenni családdal és a barátokkal.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu