Kamasz

A pattanás (akné) a bőr gyulladásos betegsége, amelyet a bőr pórusainak eltömődése következtében kialakuló felületes bőrelváltozások jellemeznek. Az akné a bőr faggyúmirigyeinek rendellenessége, ami a pórusok eltömődését és a pattanásoknak vagy mitesszereknek nevezett bőrelváltozások megjelenését eredményezi. Az akné általában az arcon, a nyakon, a mellkason és a vállakon jelentkezik, és bár nem jelent komoly fenyegetést az egészségre, súlyos formája torzulások, maradandó hegek kialakulásához vezethet, melyek igen zavaróak az elváltozásban szenvedők számára.

Bármilyen neműek, vallásúak, bármilyen országból is származzanak, az emberek első szexuális kapcsolatukat létük kulcsfontosságú eseményeként tartják számon. Ez egy olyan kulcs, amely kinyitja néha a szexualitás számos szférájának boldogságra és harmóniára nyíló ajtaját, néha azonban sajnos, egy kaotikus lelki élet kezdetét is jelentheti.

A dohányzás ártalmai

A napi rendszeresen dohányzó környezetben felnövő gyermekek több mint háromszor veszélyeztetettebbek felnőtt éveikben tüdőrák kialakulása szempontjából, mint füstmentes környezetben nevelkedett társaik.

A petting

A korai fiatalkorban a két nem egymás iránti érdeklődése elkerülhetetlenné teheti a szexuális kapcsolat kialakulását, a serdülőkben azonban még nem tudatosult még a serdülőkben, hogy létezik a szexuális örömszerzésnek, az erotikus játékoknak olyan formája, mely nem jár közösüléssel, ezért sokkal veszélytelenebb.

A szülőknek fokozottan kell figyelniük arra, hogy mit eszik, mennyit eszik gyermekük, és főleg, hogy mennyit sportol, mert egy elhízott kisgyerek felnőttként is nagy eséllyel kénytelen rendszeresen a kilókkal harcolni.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu