Az a bizonyos első alkalom - Kamasz

Az a bizonyos első alkalom

Az a bizonyos első alkalom

Bármilyen neműek, vallásúak, bármilyen országból is származzanak, az emberek első szexuális kapcsolatukat létük kulcsfontosságú eseményeként tartják számon. Ez egy olyan kulcs, amely kinyitja néha a szexualitás számos szférájának boldogságra és harmóniára nyíló ajtaját, néha azonban sajnos, egy kaotikus lelki élet kezdetét is jelentheti.

Bármilyen neműek, vallásúak, bármilyen országból is származzanak, az emberek első szexuális kapcsolatukat létük kulcsfontosságú eseményeként tartják számon. Ez egy olyan kulcs, amely kinyitja néha a szexualitás számos szférájának boldogságra és harmóniára nyíló ajtaját, néha azonban sajnos, egy kaotikus lelki élet kezdetét is jelentheti.

Ezt a nyitó lépést az ifjú férfi hamarabb megteszi, mint a fiatal lány (tizenhat évesen tizennyolc helyett). A fiatal lány a leggyakrabban (az esetek háromnegyedében) szerelmes partnerébe, míg az ifjú férfit inkább a kíváncsiság hajtja és a megmérettetés vágya, annak bebizonyítása a barátai előtt, hogy egy igazán jól működő hímvesszővel áldották meg és méltó arra, hogy férfinak nevezzék.

A múltban a fiatalemberek első partnere érett nő volt, az irodalom bővelkedik az ehhez hasonló példákban. Például de Beauvais asszonyt jelölték ki, hogy "világosítsa fel" a leendő királyt, XIV. Lajost. Hasonlóképpen Stendhal Vörös és Fekete című regényé¬ben de Rénal asszony Julién Soréit, vagy Flaubert Érzelmek iskolájában Arnoux aszszony Frédéric Moreau-t. Egyes pszichoanalitikusok ezekben az esetekben egy kimondatlan vérfertőzést vélnek felfedezni, melynek során az ifjak az idősebb nők személyében saját anyjukra lelnek. Azt is el kell ismerni, hogy a fiatal lányok, a fogamzásgátlási lehetőség előtti időszakban a megbélyegzett teherbeesés lidérce miatt haboztak odaadni magukat heves szeretőjüknek. Ma az esetek többségében a fiatal férfi első szexuális kapcsolatait hasonló korú, fogamzásgátló tablettát szedő lányokkal létesíti.

A fiúk félelme az „első alkalomtól” a legtöbbször hasonló a lányokéhoz: nem „mond-e csődöt” a hímvesszőm, nem következik-e be túl korán a magömlés, megtalálom-e a hüvely bejáratát, remélhetőleg az elég nedves lesz, hogy ne okozzon fájdalmat. Sok fiú pedig attól fél, hogy „bennmarad” a hüvelyben, ha a lány túlságosan görcsös. Ez ugyan még soha nem történt meg, ám az aggodalmat az ismeretlen női „barlangtól” való félelem magyarázza.

Az ismeretek nagyon sokat segítenek, akkor is, ha az ismeretlentől való félelmet nem tudják teljesen kiküszöbölni. Ez az „első alkalom” természetében rejlik, és azzal a szituációval lehet összehasonlítani, amikor olyan társaságba mész, ahol senki sem ismersz.

A lányok is félnek az első alkalomtól, mert a legtöbb esetben a szűzhártyájuk is bereped. Ilyenkor gyenge vérzés is előfordul, és az első órákban a lány „sebzettnek” érezheti magát. Ez persze nem jelenti azt, hogy sérült, és hogy gyógyszeres kezelésre van szüksége. A hüvelybejáratnál lévő finom, körkörös hártya ugyanis tágulásra képes nyílással rendelkezik, és sok lánynál teljesen „érintetlenül vészeli át” az első testi szerelmet, sőt néhány asszonynál a szülést is. Sok esetben a szűzhártya már korábban, sportolás vagy játék közben bereped. Ezt tudnod kell, hogy megnyugtathasd a barátnődet, ha aggódik, hogy nem hiszed el, hogy eddig érintetlen volt.

A fájdalomtól való félelem az első szexuális kapcsolatnál nem megalapozott akkor, ha a partnerek óvatosan és szeretettel közelednek egymáshoz. Ha a lányban is felébred a nemi vágy, egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis fájdalmat érez a behatolásnál. Ezért lenne értelmes dolog a lányra bízni, hogy mikor történjen a behatolás. Ez a fiú számára is jobb, hiszen akkor nem okoz fájdalmat a fiúnak sem a behatolás, ha a lány hüvelye eléggé nedves.

Már a legelső alkalommal is kötelesek vagytok védekezni. Mindenképpen használj kondomot. Ha nincs benne gyakorlatod, nyugodtan gyakorolj otthon „szárazon” - esetleg önkielégítésnél.

Sok lány elővigyázatosságból Antibébi-tablettát irat fel magának. De nem szabad erre hagyatkoznod, neked is elővigyázatosnak kell lenned. Ezenkívül a kondom az egyetlen olyan szer, ami a nemi betegségek ellen is védelmet nyújt.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu