Kamasz

A középiskolások és főiskolások körében egyre gyakoribb kábítószer, a marihuána használatának következtében felléphet a hányás egy súlyos formája, valamint a kényszeres tisztálkodás. A szer megvonásának hatására a szindróma általában megszűnik.

Egy szülő sokszor érezheti, hogy kamasz gyereke agyában furcsa dolgok zajlanak. Most kiderült, hogy ez tényleg így van. Alvás közben rögzített agyhullámaik is azt mutatják, hogy a tinédzserek agyában pár év alatt az idegsejtek közti kapcsolatok "nagytakarítása" zajlik le.

A magyar fiatalok élen járnak gyógyszer- és az alkoholfogyasztásában, nyugtatók és altatók szedésében, az öngyilkossági kísérleten való gondolkodásban és a csekély önbecsülésben. 35 európai országot vizsgált egy nemzetközi kutatás.

Tavasz elején sok fiatalnak gondot okoz a zsíros, pattanásos arcbőr. A téli napfényszegény időszakban hamarabb jelentkeznek ezek a problémák. Az iskolai stressz, a kevesebb mozgás, a vitaminszegény táplálkozás kedvezőtlenül hatnak a bőr állapotára. Sok fiatal küzd kisebbségi érzéssel, ha pattanásos a bőre, mert rontja megjelenését, és ápolatlan hatást kelt.

Egy új, MRI felhasználásával végzett tanulmány szerint a tizenévesek súlyos károsodást idézhetnek elő agyuk fehérállományában, ha kemény ivászatba kezdenek. A fehérállomány az agysejtek közötti információáramlásért felelős, így az ivás okozta károsodásnak gondolkodásbeli és memóriaproblémák lehetnek a következményei, továbbá az iskolai teljesítmény is romolhat.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu