Szexuális örömszerzés kevesebb kockázattal - Kamasz

Szexuális örömszerzés kevesebb kockázattal

Szexuális örömszerzés kevesebb kockázattal

A petting

A korai fiatalkorban a két nem egymás iránti érdeklődése elkerülhetetlenné teheti a szexuális kapcsolat kialakulását, a serdülőkben azonban még nem tudatosult még a serdülőkben, hogy létezik a szexuális örömszerzésnek, az erotikus játékoknak olyan formája, mely nem jár közösüléssel, ezért sokkal veszélytelenebb.

A petting (simogatás, előjáték) olyan izgató játék, mely fiú és lány között zajlik, és mindent megengednek egymásnak a partnerek a szexuális örömkeltés céljából, sőt gyakran az orgazmusig eljutnak anélkül, hogy közösülés történne. Kellő odafigyeléssel, a pettinggel el lehet kerülni a nem kívánt fogamzást, és a szüzességet sem veszi el. Veszélye, hogy hamar előjátékká alakulhat, és önuralom híján nem tud parancsolni magának a fiú. Tudnunk kell ezzel kapcsolatban azt is, hogy az újjakra került ondó a lány csiklójának, hüvelyfalának ingerlésekor bejuthat a belső nemi szervekbe, és fennállhat a fogamzás veszélye.

A szűzhártya a hüvelybemenet mögött húzódó, többnyire vékony nyálkahártyaredő, mely nem zárja el teljesen a hüvelyt, kisebb-nagyobb rést hagy rajta (a menstruációs váladék távozására). Ha ez a nyílás elég tág, nem szükségszerű, hogy az első közösülés vagy petting kapcsán átszakítsák. A szüzesség meglétének vagy elvételének nincs külső jele, csak nőgyógyász orvos tudja megmondani, hogy az illető szűz, vagy sem. A szüzesség elvesztése éppúgy megtörténhet ujjal, esetleg tamponnal, mint a hímvessző által. Nem szükségszerűen jár fájdalommal: attól függ, hogy a fiú mennyire vad, mennyire van tekintettel a beavatkozás testi és lelki következményeire. A szűzhártya átszakítása általában az első szabályos közösülés kapcsán rendszerint némi vérzéssel és kis fájdalommal jár. Visszahúzódó maradványa további érintésre is érzékeny lehet még néhány napig.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu