Önértékelési zavarban és nyugtatószedésben élen járnak a hazai kamaszok - Kamasz

Önértékelési zavarban és nyugtatószedésben élen járnak a hazai kamaszok

Önértékelési zavarban és nyugtatószedésben élen járnak a hazai kamaszok

A magyar fiatalok élen járnak gyógyszer- és az alkoholfogyasztásában, nyugtatók és altatók szedésében, az öngyilkossági kísérleten való gondolkodásban és a csekély önbecsülésben. 35 európai országot vizsgált egy nemzetközi kutatás.

Míg Európában a diákok körében a dohányzás 1999 óta egyértelműen mérséklődött, Magyarországon ez a trend csak négy év késéssel indult el, és hazánkban a lányok többet dohányoznak mint a fiúk. A rendszeres alkoholfogyasztás is csökkent Európában a fiatalok körében, a magyaroknál ez még nem figyelhető meg. Ráadásul a mi kamaszaink az európai kortársakhoz képest kevesebb sört, viszont több töményitalt és kétszer annyi bort fogyasztanak.

A hétvégi nagy ivászatok nálunk is jellemzőek, de ebben még előttünk járnak a dán, a brit, az osztrák, ír, szlovák és spanyol fiatalok is. És tiltott kábítószerek kipróbálásában sem mi vezetjük a listát, viszont az orvosi javaslat nélküli nyugtató/altató fogyasztás alapján Magyarország Európa vezető országai közé tartozik.

Megdöbbentő adat született azzal kapcsolatban is, hogy hányan gondolkoztak már az öngyilkosságon. A fiatalok 30 százalékának fordult már meg a fejében, többségében lányok esetében. És a legalacsonyabb önértékelés is Szlovákia mellett nálunk figyelhető meg.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu