Védekezzen a pattanások ellen! - Kamasz

Védekezzen a pattanások ellen!

Védekezzen a pattanások ellen!

Tavasz elején sok fiatalnak gondot okoz a zsíros, pattanásos arcbőr. A téli napfényszegény időszakban hamarabb jelentkeznek ezek a problémák. Az iskolai stressz, a kevesebb mozgás, a vitaminszegény táplálkozás kedvezőtlenül hatnak a bőr állapotára. Sok fiatal küzd kisebbségi érzéssel, ha pattanásos a bőre, mert rontja megjelenését, és ápolatlan hatást kelt.

Ezen a kozmetikai hibán külső és belső kezeléssel javíthatunk. A pattanások alapja a mitesszer, ami megkeményedett bőrfaggyú. A mitesszereket óvatosan kinyomhatjuk, de ehhez kamillás gőzöléssel felpuhítjuk a bőrt, és csak tiszta fertőtlenített kézzel, és lehetőleg steril gézlappal végezzük. A gennyes pattanásokhoz tilos nyúlni, mert a szakszerűtlen beavatkozás gyulladást okozhat, és maradandó heget hagyhat. Az illatszerboltokban sokféle kozmetikum kapható a pattanásos bőrre. A lényeg a rendszeres, alapos tisztítás, majd fertőtlenítő hatású pórus összehúzó alkalmazása, végül nyugtató, regeneráló krém használata. A bőr zsírtalanításánál soha sem szabad erős zsíroldókat (éter, benzin) alkalmazni, mert a faggyúmirigyek fokozott működését idézik elő, és így ellenkező hatást érhetünk el.

A pattanások elleni küzdelem hatásos fegyverei a gyógynövények is. A gyógynövény boltokban keressünk tisztító teakeveréket, mely különböző összeállítású lehet. Általában tartalmaznak katángkórót, kutyabengét, gyermekláncfüvet, csalánt. Jó hatású a kamillatea is. Reggel éhgyomorra igyunk egy-egy pohárral. A teázás mellett diétával is segíthetjük a bőr gyógyulását. A túl zsíros, fűszeres ételek kedvezőtlenül hatnak a faggyútermelésre, és hamarabb keletkeznek pattanások. Tehát kerüljük ezeket, inkább fogyasszunk sovány húst, szárnyast, halat, joghurtot, sovány túrót, sok salátát, friss zöldségeket, főzelékféléket. Érdemes hetente egy nap, tisztító kúrát tartani, amikor csak friss gyümölcslevet, vagy ásványvizet igyunk. A pattanások kialakulásának belső oka lehet a rossz emésztés, ezért nagyon fontos, hogy emésztésünk rendben legyen. A friss levegőn végzett torna, vagy légzőgyakorlat is sokat segít a bőr állapotának javulásában. Tartózkodjunk minél többet friss levegőn, napozzunk sokat, de soha nem a déli órákban a perzselő napon.

A zsíros pattanásos bőrre hetente tegyünk pakolást. Ehhez 5dkg élesztőt keverjünk el annyi joghurttal, hogy kenhető masszát kapjunk. Tehetünk hozzá kamillateát, és néhány csepp citromot is. A megtisztított arcbőrre kenjük fel, és 10-15 percig pihenjünk vele. Ezután mossuk le, és pár csepp citromlével töröljük át arcunkat.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu