Másnaposság ellen is jó a spárga - Kamasz

Másnaposság ellen is jó a spárga

Másnaposság ellen is jó a spárga

A spárgakivonat aminosavai és ásványi anyagai enyhíthetik a másnaposság tüneteit és megvédik a májat a mérgező anyagok ellen, állítja egy tanulmány.

A spárgát sok helyen fogyasztják világszerte, de régóta alkalmazzák gyógynövényként is rákmegelőző hatása miatt, de emellett rendelkezik gombaölő, gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatással is.

Egy koreai orvostudományi egyetem kutatói a fiatal spárgahajtások és levelek összetevőit elemezték, hogy összehasonlítsák az emberi és patkányok májából származó, sejtekre gyakorolt biokémiai hatásukat. "Az aminosavak és az ásványi anyagok sokkal nagyobb mennyiségben találhatók a levélben, mint a hajtásban.” – mondta a kutatás vezetője.

A rendszeres alkoholfogyasztás oxidatív stresszt okoz a májban, illetve a másnaposság kellemetlen fizikai tüneteiért is felelős. A sejtmérgek hatását jelentősen enyhíti a spárga leveléből és hajtásából készített kivonat. Az eredmények bizonyítják, hogy a spárga biológiai hatásai csökkentik a másnaposság tüneteit és megvédik a májsejteket.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu