Legfrissebb

1   2   3   4   5 ...   ... 59   60   Következő oldal »

A mentát már az ókori egyiptomiak és perzsák is ismerték és fogyasztották. A növény minden része, levele, olaja, egész füve felhasználható.

A levendula a Földközi-tenger északi részéről származik, de nálunk is több helyen, pl. Tihany és Pannonhalma környékén is megtalálható.

A fahéj az egyik legrégebbi fűszernövény, Kínából és a mai Srí Lanka szigetéről származik. Több ezer éve használják illatszerek és füstölők alapanyagaként.

Életünk értelme!?

Körülvesz minket, mindenhol jelen van és pont ezért csak akkor vesszük észre hiányát, ha a sivatag közepén, gyalog próbálunk eljutni Ain Bou Seba cseppet sem mediterrán tájékára, méghozzá gyalog. Félre a tréfát.... A VÍZ, WATER, AGUA, WASSER minden nyelven ugyanazt jelenti: szintelen, szagtalan, lágy folyadék.

Sárgarépa mindenkinek

Egész télen kapható viszonylag olcsón egyik legjobb vitaminforrásunk a sárgarépa. Azon kívül, hogy kellemes ízű, rengeteg formában felhasználható zöldség, az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen eleme. Legértékesebb biológiai hatóanyaga a béta-karotin, ez adja sárga színét is. A béta-karotint antioxidánsként tartjuk számon, mely szerepet játszik a szervezet védelmében.

1   2   3   4   5 ...   ... 59   60   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu