Nélkülözhetetlen a szervezet működéséhez! - Legfrissebb

Nélkülözhetetlen a szervezet működéséhez!

Nélkülözhetetlen a szervezet működéséhez!

Néhány tény a kalciumról

A kalcium szükséges a fogak és a csontok számára, hogy az izom- és idegsejtek reagálni tudjanak az ingerekre, emellett alapvető szerepet tölt be a gyulladások és allergiák kivédésénél, illetve a véralvadásban.

Az ajánlott napi átlagszükséglet körülbelül 800 milligramm. A terhesség utolsó harmadában, szoptatás alatt és serdülők számára ez 1200 milligrammnak felel meg. A napi szükséglet körülbelül 80 gramm kemény sajt vagy 245 gramm olajos szardínia, netán 600 gramm teljes tej vagy 100 gramm szezámmag elfogyasztása révén fedezhető.

Kalciumhiány akkor léphet fel, ha az ember nem fogyaszt elég ivóvizet, vagy az ivóvíz lágyítóberendezésen át folyik. A kalciumhiány tünetei sápadtság, nyugtalanság, bőrizzadás, hányás, hasmenés, bizsergés a végtagokban, illetve néha erős, fájdalmas görcsök főleg a karokban. Ahhoz, hogy a kalcium fel tudjon szívódni a belekből, D-vitaminra van szükség. A vérben kalciumfelesleg is felléphet, ha valaki feleslegesen sok D-vitamint szed. Ennek tünetei étvágytalanság, súlycsökkenés, felfúvódás, székrekedés vagy szívritmuszavarok. A vesekő-képződés veszélye is fennáll.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu