Növények, amik megölik a fájdalmat - Legfrissebb

Növények, amik megölik a fájdalmat

Növények, amik megölik a fájdalmat

Nem feltétlenül kell egyből gyógyszereket beszednünk, ha valamink fáj. A népi gyógyászat számos közönséges növény fájdalomcsillapító hatását ismeri és évszázadok óta alkalmazza is ezeket.

A gyermekláncfű

A fájdalomcsillapítás direkt és indirekt formájánál egyaránt igen értékes növény a gyermekláncfű. Az egész növény felhasználható, annak gyökerével együtt. Keserűanyagai mellett réz- és cinktartalma említésre méltó, mivel ezek a gyulladásban fontos szerepet játszó vas antagonistái. Epe- és vízhajtó hatása mellett a kötőszövetekre kifejtett hatása is jelentős, ezért reuma és köszvény kezelésében nagy segítséget jelent. Pozitív mellékhatása, hogy csökkenti az epekőképződést. Nem ajánlott súlyos gyomorpanaszok, epeútelzáródás és epehólyaggyulladás esetén. Elkészítésekor egy kávéskanálnyit teszünk hideg vízbe, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Ebből napi 2x1 csészével igyunk meg, tavaszi kúrák esetén hat hétig. Fogyasztása préselt lé, vagy tavasszal saláta formájában is ajánlott.

A csalán

A népi gyógyászatban és a modern fitoterápiában egyaránt a reuma kezelésére használják. Gyökerének és magvainak enyhe vízhajtó hatása van (talán viszonylag magas káliumtartalma miatt), de reumatikus panaszok kiegészítő kezelésére is alkalmazzák.

Az ördögkarom

A kevésbé ismert ördögkarom a reumatikus betegségformák több területén is hatékony, így ízületi kopásnál vagy reumás gyulladásnál. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, keserűdrogjainak köszönhetően jó az étvágytalanság megszüntetésére, valamint a gyomorsav-túltermelés megakadályozására is. Franciaországban és Németországban végzett kísérletek azt igazolták, hogy ez a kezelés négy hét után nem csupán egyenértékűnek bizonyult a fenil-butazonos kezeléssel, de felül is múlta azt a fájdalomcsökkenés, mozgékonyság és reggeli merevség kategóriákban. Elkészítése különleges, mivel egy evőkanálnyi szert kell leönteni kétcsészényi forró vízzel, aminek azután 8 órát állnia kell szobahőmérsékleten. Három csészényit kell inni belőle, étkezés előtt 4-6 héten át.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu