Tisztában van azzal, hogy rosszul fogyókúrázik? - Legfrissebb

Tisztában van azzal, hogy rosszul fogyókúrázik?

Tisztában van azzal, hogy rosszul fogyókúrázik?

Egyre több a bizonyíték azt illetően, hogy a szigorú koplalásos diéta lelassítja az anyagcserét, és habár csökkenti a szénhidrát- és zsírfogyasztást, az életműködések irányításában részt vevő létfontosságú vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és rostokhoz nem jut hozzá a szervezet. Mindez azért ellentmondásos, mert a megfelelő mennyiségű rostfogyasztás éppen hogy felgyorsítja a fogyást.

A megfelelő mennyiségű rostfogyasztás segíti az emésztést, a méreganyagok és a salakanyagok eltávolítását, ami az egészség védelme mellett felgyorsítja a fogyási folyamatokat is. A rostok vizet szívnak magukba, telítettség-érzést generálnak, ami által csökken az étvágy és emiatt a táplálékbevitel is. Az étkezési rost csökkenti a zsírok felszívódását, javítja az anyagcserét és az emésztési funkciókat is.

A rostban gazdag étrenddel elkerülhetőek a vastagbél különböző rendellenességei, a székrekedés, a vér magas koleszterinszintje, az arterioszklerózis, az epevezeték károsodásai, a vércukorszint ingadozása, és végül, de nem utolsósorban a súlyfelesleg is. A rostokban gazdag étrend tovább javítja a króm felszívódását és hasznosulását a szervezetben. Sajnos, az átlagos étrend csak 30–40 mikrogramm krómot tartalmaz, ami messze elmarad a hivatalosan javasolt napi 50–120 mikrogrammtól. A króm hiányakor, vagy felszívódásának zavarakor nehezebben kontrollálható a vércukor egyensúlyának ingadozása. Az egyensúly felborulása éhségrohamokat okoz, melyek a legelszántabb fogyókúrázó akaraterejét is megtörhetik. A króm segít a szervezet vércukor egyensúlyának stabilizálásában, és megszünteti a néha ellenállhatatlannak tűnő édességevés iránti vágyat.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu