Lovagi torna és egyéb ínyencségek - Legfrissebb

Lovagi torna és egyéb ínyencségek

Lovagi torna és egyéb ínyencségek

A Visegrádi Palotajátékokon jártunk

Bevallom, vétkeztem. Megettem 2 sültkolbászt, de mentségemre legyen mondva hozzá kitűnő vörösbort fogyasztottam, ami viszont kismértékben orvosság. Nem tudtam ellenállni a csábításnak, hiszen Visegrádon minden falat fenségesen nézett ki.
A vitáltippek nem csupán a test egészségéről szeretne írni, hanem megpróbálunk szabadidős programokat ajánlani az egész család számára. Szerintünk a szellemi és lelki felfrissülés is hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

„Az Úr 2007. esztendejében, július havának második hetében 6-7-8. napján fényes ünnepség veszi kezdetét a visegrádi királyi palotában. A magyarok királya, Károly vendégül látja a csehek királyát és ennek fiát, a morva herceget, a lengyelek királyát, bajvívó vitézeiket és díszes kíséretüket. Érkezik még számtalan nemes Magyarországból és más országokból, hogy tanúi lehessenek a királyok találkozójának és a lovagi tornának. Mint azt a heroldok már jó előre kihirdették, a tornán a legnemesebb, legvitézebb bajvívók vesznek részt, melyre a magyarok vitéz és bölcs királya, Károly és gyönyörű városa, Visegrád szeretettel vár minden érdeklődőt.”

Így írta a palotajátékok.hu a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok hivatalos honlapja. Három fiammal látogattam el a rendezvényre szombaton és mondhatom, családomnak nem mindennapi élményben volt része. A palotajátékokat immár 23. alkalommal megrendező város amúgy is gyöngyszeme Magyarországnak, de egy ilyen rendezvény alkalmával „átöltözik” a városka és talán még szebb, még izgalmasabb, mint a mindennapokban. Két órás lovagi tornát és történelmi játékot láthattak a látogatók napjában többször is. Fantasztikus résztvevőkkel, köztük lovas íjászok, katonák, apródok, táncosok Károly Róbert korának megfelelő öltözékben és fegyverzetben. A főherold szerepében Papp János színművészt láthattuk, aki folyamatosan vezényelte az eseményeket.
Az előadáson kívül egész napos kirakodóvásár fogadta az odalátogatókat. A vásárban kisebb színpadokon felléptek zenekarok, mutatványosok. A gyermekek korabeli játékokon tehették próbára tudásukat.
Visegrádot az év minden időszakában ajánlom figyelmükbe, de jövőre – aki ezt nem tette meg idén – látogassanak el 24. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu