Stressz ellen egy ősi módszerrel - Legfrissebb

Stressz ellen egy ősi módszerrel

Stressz ellen egy ősi módszerrel

A jóga

Mindenki szeretne egészséges, elégedett és boldog lenni. Tudjuk, hogy ehhez nélkülözhetetlen a test, a szellem és a lélek harmóniája. Erre keressük a választ évszázadok óta. Napjainkban azonban különösen fontos probléma, hogy az embereknek többet szenvednek a stressztől és olyan terhektől, amelyeket már nem tudnak kézben tartani, mint valaha is az emberiség történetében.

Miután újra és újra megpróbálnak megnyugodni és ellazulni mindhiába, altatókhoz, nyugtatókhoz fordulnak, de rosszabb esetben az alkoholban és a drogokban keresnek menedéket.

A jóga arra tanít, hogy békét és elégedettséget csak akkor találhatunk, ha lényünk és létezésünk minden szintjén helyreállítjuk az egyensúlyt. Tudjuk, hogy lényünknek számos vonatkozása van: fizikai test, mentál test, finomtest, kauzál test. Ha boldogok és elégedettek akarunk lenni, ezeknek mind egyensúlyba kell kerülniük. A jóga módszerei és technikái tökéletes utat kínálnak célunk eléréséhez: módszeresen és fokozatosan elvezetnek a testhelyzetek (ászanák), a légzőgyakorlatok (pranajáma), relaxáció, meditáció és pozitív gondolkodás révén a fizikai egészséghez, a békességhez és az önismerethez.

Több jógaút létezik, ezek azonban elválaszthatatlanok egymástól. Fejlődésünk minden szintjén a jóga egy bizonyos ágára van szükségünk, egyszersmind függ a tanítvány belső hajlandóságaitól is.

  • A karma jóga a másokért,- minden lény javára - végzett önzetlen munka.
  • A bhakti jóga a szeretet és a nemes eszmények iránti odaadás megvalósításának útja.
  • A gjána jóga a tudás elmélyítését, fejlesztését és a létezés törvényeinek megismerését jelenti.
  • A rádzsa jóga olyan technikákból áll, amelyek fejlesztik testi képességeinket és hozzásegítenek az intellektusunkban és elménkben szunnyadó lehetőségek kibontakoztatásához.

A jóga a felületes szemlélő számára, vagy első látásra, tornagyakorlatok sorozata. Van benne nyújtózkodás és törzscsavarás, hanyattfekvésben lábemelés és fejenállás, könnyen elsajátítható, egyszerű és van benne sok gyakorlást igénylő, bonyolult testhelyzet. Jellegéből adódóan bárki gyakorolhatja, nemtől, kortól és testalkattól függetlenül. A gyakorlatok az élettani hatásaik figyelembevételével sajátosan vannak összeállítva. A végrehajtásuk módja - ütemezésében és a légzéssel való összehangoltságában - különleges.
A jóga mindenekelőtt gyakorlati út, amelyen mindent magunknak kell elérnünk és megvalósítanunk. Senki sem adhat nekünk egészséget, boldogságot, elégedettséget. Ezeket sem megvásárolni, sem külső eszközökkel elérni nem lehet. Bennünk rejlenek és csak saját erőfeszítésünk gyümölcseként találhatunk rájuk és valósíthatjuk meg azokat.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu