Gumit fel! - Legfrissebb

Gumit fel!

Gumit fel!

Az óvszer a legjobb fogamzásgátló azok számára, akiknek nincs állandó partnerük, így nem élnek rendszeres nemi életet. Recept nélkül is beszerezhető, és ha megfelelően alkalmazzuk, a biztonságos és megbízható. Az óvszer mai népszerűségét az 1984-ben felfedezett AIDS-nek köszönheti, hisz azóta az óvszergyártók forgalma és nyeresége is megtriplázódott. Az érdekeltek mellett a szakemberek is nagyon pártolják az óvszerek használatát, hiszen az AIDS-vírusok mellett megóv a nem kívánt terhességtől és a nemi betegségektől is.

Ennek azonban előfeltétele, hogy egyrészt legyen mindig kéznél óvszer, ha szükség van rá, másrészt pedig tudják megfelelően használni. Az óvszer mai népszerűségére és elterjedtségére jellemző, hogy például a német 16-24 évesek csaknem 84 százaléka már használt óvszert, és megbízható védekezési eszköznek tartja. Az angol párok 60 százaléka gumival él szexuális életet.

A biztonságos védekezéshez alapvetően fontos, hogy megfelelő méretű kondomot válasszunk, és azt jól helyezzük fel. Mellékhatása nincs, legfeljebb nagyon ritkán gumiallergia. Fontos, hogy használat előtt ellenőrizzük a gyártási időt és a minőséget! Ritkán, de előfordul, hogy egyik vagy mindkét fél számára az óvszer anyagával szemben allergiás helyi reakciók jönnek létre: bőrpír, viszketés, pirosság, duzzanat. Ilyenkor célszerű másik márkájú óvszert választani. Fontos, hogy a gumit száraz, hűvös, sötét helyen tároljuk. Nem ajánlott a zsebben, levéltárcában 3-4 hétnél tovább tartani, mert a mechanikai behatások – összenyomás, gyűrődés – intenzívebben veszi igénybe, mint a rendeltetésszerű tárolás. Az óvszerek általában 5 évig használhatók fel. A csomagoláson mindenkor feltüntetik a gyártási és a lejárati időt. Minden alkalommal új óvszert bontsunk!

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu