A bűn forrása igazából tisztít, gyógyít és táplál - Legfrissebb

A bűn forrása igazából tisztít, gyógyít és táplál

A bűn forrása igazából tisztít, gyógyít és táplál

Tények az almáról

Az alma a rózsafélék családjába tartozik. Az egész világon jól ismert, és mivel jó alkalmazkodó képességű, szinte minden égöv alatt megterem. Már a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választék-bővülés ebben a században alakult ki nemesítéssel és keresztezéssel. Számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a késő őszi fajtáig, ami csak télen kapja meg igazi zamatát.

Az alma kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A vitamint, B komplex vitaminokat és kevés C vitamint egyaránt tartalmaz. A B vitaminok rendkívül jó hatással vannak az emésztésre, mert serkentik a táplálék felszívódását. Bár C-vitamin-tartalma alacsonyabb, mint a citromé vagy a narancsé, gyógyhatását a benne levő ásványoknak köszönheti, melyek az emésztési rendszerre hatnak áldásos módon. Igen magas pektintartalma is: a pektin az az anyag, mely a gyümölcs sejtfalának alkotórésze, vízben oldódva pedig kocsonyás zselét alkot. Fontos továbbá az alma héja, cellulózrésze, mely segít kisöpörni a beleket.

Az alma további jó tulajdonsága, hogy az íz leplezése végett olyan zöldséglevekhez is keverhetjük, melyekhez egyébként nemigen lenne étvágyunk. Fogyasztása elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott ásványok, vitaminok, enzimek felszívódását, érvényesülését szervezetünkben. Alacsony vércukorszint esetén az agy nem kap elegendő glukózt, rosszullét környékez, ájulás is bekövetkezhet. Valamikor cukorkát ajánlottak ilyen sürgősségi esetekben, ennél azonban sokkal jobban megfelel a beteg szervezetnek a nyers alma.

Ha az almalét összekeverjük olyan növény levével, amelyben sok az ásványi só, olyan gyógyszer hatású anyag keletkezik, mely elsőosztályú hashajtó. Ezt a pektintartalomnak köszönheti. A legjobb ha spenótlével vagy sóskalével keverjük össze fele-fele arányban, e két zöldségfélében ugyanis nagy mennyiségű oxálsav található. Az oxálsav szerves sav, ami rendkívül jótékonyan hat a belek mozgására nyers állapotban. Amikor a pektin és a nyers oxálsav összekeveredik, képes leolvasztani a belek faláról a székrekedés maradványait is, ráadásul fájdalommentesen, görcsök nélkül. Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához, pektintartalma pedig segíti az anyagcserét, amihez hozzájárulnak a B vitaminok is.

Az alma savtartalma rendkívül magas. Almabor is készíthető belőle, de sokkal inkább ismert egy másik terméke, az almaecet, mely nemcsak saláták vagy más ételek ízesítésére használatos, de jó szolgálatot tesz azoknak is, akik érrendszeri betegségekkel küzdenek. Az izületi gyulladásbántalmak is csökkenthetők, ha naponta kétszer fogyasztunk vízzel almaecetet. Egy pohár vízhez két evőkanál almaecetet kell adnunk. Hasonlóan jó szolgálatot tesz az izületi gyulladásbetegeknek a kissé erjedt almalé is. A savas gyümölcs elfogyasztva lúgos termékké válik, a vérbe jutva kioldja azokat az apró kristályokat, amelyek a fájdalmat okozzák. Az alma emellett nemcsak az emésztőrendszer alapos tisztítója, de a vérsavtalanításába is alaposan belesegít. Ezt a tulajdonságát magas ásványtartalmának köszönheti.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu