Nyúljon magához és élvezze! - Legfrissebb

Nyúljon magához és élvezze!

Nyúljon magához és élvezze!

Ma már szinte tudja, hogy az önkielégítés nem káros, sőt természetes dolog, ugyanakkor talán nincs is a nemiségnek még egy olyan kérdése, melyet még ma is ennyi titkolózás, álszemérem és áltudományos magyarázat venne körül, pedig a pszichoszexuális fejlődés természetes, sőt kívánatos tevékenységéről van szó, ami alapvető fontosságú az egyén fejlődése során. Félre tehát a rossz beidegződésekkel és a gátlásokkal: ez nem szégyen vagy bűn!

Az önkielégítés – más szóval maszturbáció vagy onanizálás – a természeti népeknél vagy az ókori társadalmakban nem okozott gondot sem az egyénnek, sem a környezetnek, a keresztény kultúrában viszont már büntetendő cselekedetté vált. Orvosi könyvek szerzői a romlás gyökerét, az elmebetegségek okát látták benne. Az emberek tudatában mélyen gyökeret vertek mindezen tévhitek.

A maszturbáció már óvodás-, illetve kisiskoláskorban is megjelenik. Ilyenkor a kisgyerek nincs tudatában annak, hogy mit csinál, csak annyit tud, hogy az kellemes neki. Környezete viszont általában nehezen tűri ezt. Az önkielégítés természetesen tinédzserkorban válik a legintenzívebbé: a fiúk több mint 92 százaléka csinálja.

Az önkielégítés segíti erősíteni a szexuális izgalmakat erősíteni, vagyis a kamasz ilyenkor tapasztalatot szerez a testi reagáló képességéről, fogékonnyá válik a szexuális ingerekre. Így alakulhat ki az egyéni erotika. Fantáziája révén a fiatal begyakorolhatja a szexuális helyzetek kialakítását.

Ha szexuális élete harmonikus, kielégítő, és eszébe se jut maszturbálni, természetesen nem is kell. Ha sosem élt még át orgazmust, akkor viszont feltétlenül tanuljon meg önkielégítést végezni, ismerje meg a testét, reakcióit! Ha szükségét érzi, hogy csinálja, ne legyenek rossz érzései akkor sem, ha egyébként stabil és kiegyensúlyozott párkapcsolatban él. Ne féljen, a maszturbálást nem lehet túlzásba vinni, csak arra kell ügyelni, nehogy fontosabb legyen, mint egy kapcsolat kialakítása, ápolása, a páros szex. Végezetül fontos, hogy fantáziáljon közben, ne csak kizárólagos módon jusson el az orgazmusig, és ha férfi, akkor ne siessen a magömlés elérésére, nehogy rögzüljön a gyorsaság, Tartson legalább 10 percig, hogy majd párhelyzetben ne legyen gondja az idővel!

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu