Ocsmány szaga van, de akkor is szükséges - Legfrissebb

Ocsmány szaga van, de akkor is szükséges

Ocsmány szaga van, de akkor is szükséges

A fokhagyma őshazája valahol Ázsiában található, ahonnan kiindulva hamarosan meghódította Indiát és a Közel-Keletet is. Egyiptomban is tudták már, hogy nem csak finom, de növeli a kondíciót is, ezért a piramisok építésénél a rabszolgákat extra fokhagymaadagokkal tartották jó erőben. Fűszerként és "gyógyszerként" is sok ezer éve használják a legkülönbözőbb társadalmakban, mert szinte mindenhez illik és roppant egészséges, az egyik legfontosabb gyógynövény.

Évelő növény, levele fél méteresre is megnőhet, de a növény legfontosabb része a hagymája. A gerezdek száma növényenként változó. Fogyaszthatóak a friss gerezdek és a szárított fokhagyma is, de kapható tabletták, kapszulák formájában, sőt, olajban, alkoholban tartósítva.
Mivel gátolja a magas koleszterin- és trigliceridszint kialakulását, a fokhagymával megelőzhető az érelmeszesedés és a trombózis kialakulása, de segít a magas vérnyomás-betegségben is. Hatásos a különböző baktériumok, vírusok, és a bélfertőzések leküzdésében és enyhíti a megfázásos, köhögéses és légúti panaszokat. Enyhíti a menstruációs görcsöket, a bél- és gyomorbajokat. Antioxidánsként erősíti az immunrendszert. Valószínűleg a prosztatarák kialakulásának megelőzésében is jótékony hatású. Kevesen ismerik vércukorcsökkentő hatását.
Napi egy gerezd fogyasztása mindenképpen ajánlott lenne, de vigyázzunk, mert a túlzott fokhagymafogyasztás hasfájást és egyes ritka betegségekben vérzékenységet okozhat, szaga pedig különösen kellemetlen tud lenni, mivel a bőrön át is távozik.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu