Legfrissebb

« Előző oldal  1   2   3   4   5 ...   ... 59   60   Következő oldal »

A második világháborúban a pilóták vették észre, hogy a fekete áfonyától javult az éjszakai tájékozódó képességük. Gyógyhatását a benne található mirtillinnek köszönheti, emiatt ajánlják számos szemrendellenesség kezelésére.

Madársaláta

A tavasz első éledező növényei közt találhatjuk a madársalátát, vagy más néven galambbegy salátát. Szinte a hó alatt kezdi növekedését, ezért nagyon korán szedhető. Európában, így hazánkban is szinte mindenhol vadon él, megtalálható elhagyott kertekben, réteken, erdei tisztásokon.

Ne ítéljünk elsőre! Lehet, hogy belelépni, hozzáérni kellemetlen, de nem is gondoljuk, hogy az árokpart mellett vadon megtermő növényünk mi mindenre lehet hasznos! A csalán minden része gyógyító hatású: gyökerétől kezdve a szárán és a levelein keresztül a virágjáig.

„Aki örökkön kíván élni, májusi zsályát kell annak enni.”

A X. század körül arab orvosok úgy vélték, a zsálya segítségével az emberi élet a hallhatatlanságig meghosszabbítható. A hiedelem a keresztes hadjáratok után Európában is megjelent, melyet egy angol közmondás is mutat: „Aki örökkön kíván élni, májusi zsályát kell annak enni.”

(Solanum lycopersicum)

Ki ne tudná, hogy a paradicsom, a magyar konyha egyik fontos nyersanyaga? Számtalan étel ízesítője, saláták, szendvicsek, koktélok díszítője. Leves, mártás és ivólé alapanyag, szóval esszük és isszuk. De arról talán kevesebben hallottak, hogy ez a kis „hétköznapi teremtés” mekkora „harcos” az egészség megóvása érdekében.

« Előző oldal  1   2   3   4   5 ...   ... 59   60   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu