Vizelési zavarok? - Megvan a megoldás! - Legfrissebb

Vizelési zavarok? - Megvan a megoldás!

Vizelési zavarok? - Megvan a megoldás!

Cserjés helyeken, erdők, kertek szélén mindenütt megtalálható vadrózsa növény termése a csipkebogyó. Az érett sötétpiros termést gyűjtjük, és általában kimagozva, szárítva tároljuk, lehetőleg kőedényben, mert C-vitamin tartalmát így őrzi meg leginkább.

Hatóanyagai: illóolajok, cseranyagok, dextrose, pektin, alma- és citromsav, karotin, a levélben és termésben magas C-vitamin tartalom, a magban vanilin található. A csipkebogyó és magja vese, hólyaghomok és kő elleni gyógyszernek bizonyult, de epekőnél is használható. Kimagozott gyümölcse vízhajtó hatású, kedvezően befolyásolja a fehérjevizelést és cukorbajt.

A túltápláltság érzetét csökkenti, a zsíros ételek megemészthetőségét elősegíti a gyümölcsből főzött tea. Krónikus hólyaghurutnál, vizelési zavaroknál, gyulladásnál erős főzetet készítsünk, és naponta háromszor fogyasszuk. Vesekő leválasztására a magjától megtisztított, hámozott vörös színű termés elsőrendű gyógyszer, egy evőkanálnyi gyümölcshúst számítsunk egy csésze teához. Gyermekeknek meghűlésre, köhögésre is adhatjuk a csipkebogyó teát, amit mézzel édesítsünk. A termésből nagyon finom lekvár főzhető, de szoktak csipkebogyó bort, illetve likőrt is készíteni belőle.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu