Méz, mogyoró és gyömbér a még jobb szexért - Legfrissebb

Méz, mogyoró és gyömbér a még jobb szexért

Méz, mogyoró és gyömbér a még jobb szexért

Vágyfokozó ételek

Számos ételről és italról rebesgetik, hogy vágyfokozó hatással bírnak, de kérdéses, mennyire lehet komolyan venni a néphagyományokat és a mendemondákat. Nézzünk néhány tényt, melyekből kiderül, mit kell fogyasztanunk ahhoz, hogy még jobb legyen a szex!

Egy kis bor vagy pezsgő (mely általában a romantikus hangulatot hivatott előidézni) könnyen oldja a gátlásokat, segít ellazulni. De a túlzott szeszesital-fogyasztástól inkább csak az alvás lesz garantált, nem a jó szex.

Szintén gyakran használt vágyfokozó a csokoládé, ami olyan kémiai vegyületet tartalmaz, mely eufórikus állapotot, illetve boldogságérzetet produkál az agyban. Ez így egy sokkal kellemesebb alaphangulatot teremt. Már a gyakorlati vonalat könnyítik meg a zöldségek és a gyümölcsök, ezek ugyanis alacsonyan tartják a koleszterinszintet, ezáltal a vér el tud jutni minden fontos helyre a szervezetben. Ugyanígy együnk teljes kiőrlésű búzából készült kenyeret fehér kenyér helyett. Különösen jó választás a zab, mely növeli a vérben a tesztoszteron mennyiségét. A magvak segítenek energiaszintünk fenntartásában is, ami kifejezetten jól jöhet az ágyban.

Általánosságban elmondható, hogy az erősen fűszerezett ételek mindkét nem szexuális vágyát növelik. A csípős paprika hatóanyaga például serkentőleg hat az idegrendszerre, ami növeli a késztetést. A gyömbér ezzel szemben a vérkeringés élénkítőszere, mely segít a vérnek eljutni a nemi szervekhez. Ehető a törzse nyersen, főzve, vagy kandírozva is. A korianderről már az ókori Egyiptomban és Palesztinában is ismert volt afrodiziákum jellege, erről a fellelt papirusztekercsek is említést tettek. Elismertségére jellemző, hogy még az egyiptomi nemesek urnáiban találtak koriandertermést. Az ismert görög orvos, Dioszkuridész az ondótermelés fokozására borban elkeverve ajánlotta. A koriander serkenti a vérkeringést, de mellékhatásai is lehetnek, ezért körültekintően kell alkalmazni.

A méz speciális ereje onnan ered, hogy ásványi összetevői segítenek a szervezetnek hasznosítani a női nemi hormont, az ösztrogént. Gyorsan felszívódó gyümölcscukrai azonnal hasznosítható energiává alakulnak, ezenkívül mint az édességek, általában serkentik az agyban a hangulatjavító endorfinok termelődését. Ásványi anyagai, vitaminjai és védő hormonjai jót tesznek az általános egészségi állapotnak, s így a szerelmi életnek is. Talán annak is van jelentősége, hogy a méz bizonyos enzimei a sejtanyagcsere katalizátoraként elősegítik a szervezetben végbemenő kémiai folyamatokat. Indiában például gyakran külsőleg, általában a nemi szerveken alkalmazták masszírozással. Ma már az is tudományosan bizonyított, hogy a mézkenőcs nagy ozmotikus koncentrációjának köszönhetően folyadékáramlást indít el, és élénkíti a helyi vérkeringést.

A mogyoró segít kondícióban tartani érrendszerünket, valamint olyan tápláló anyagokat is tartalmaz a szív egészségére nézve, mint a magnézium, fólsav és cink. A szójabab azon túl, hogy alacsony a zsírtartalma és gazdag proteinforrás, segít a főleg változó korban levő nők nemi életén, ugyanis megelőzhető vele a hüvelyi kiszáradás.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu