Kicsi, fekete és sokoldalú - Legfrissebb

Kicsi, fekete és sokoldalú

Kicsi, fekete és sokoldalú

Az áfonya erdők szélén, lankásokon, alacsony hegyeken, árok mentén nő az áfonyabokor. Termése bogyó, hasonlít a meggyhez, de kisebb, kellemes ízű gyümölcs. A vadon élő bogyós gyümölcseink tápértéke sokkal magasabb, mint azoké, amelyeket kiskertekben termelnek. Az áfonya is az a gyümölcs, amely rendkívül nagy megbecsülésnek örvend a népi gyógyászatban.

Kiemelkedően magas a káliumtartalma, van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor és C-vitamin, sok ásványi só, fém és nyomelem. Tudományosan is elfogadott tény, hogy kiváló a szív- és érrendszeri betegségekre, illetve a látószervek különféle megbetegedéseire. Kivonatosan gyógyszertárakban is kapható.
Az áfonya az egyik legbiztosabb gyógyszer a szívszélhűdés elkerülésére, illetve annak gyógyítására. Azok számára, akik bármilyen érrendszeri vagy egyéb szívbetegségben szenvednek, erősen ajánlatos az áfonyaszármazékok, így szörpök, tabletták fogyasztása, akárcsak azok számára, akik már estek át enyhébb infarktuson. Heti két pohár áfonyaszörp elfogyasztása elegendő a baj megelőzéséhez. Az áfonyaszörp minden olyan betegség gyógyítója, mely a kapilláris erecskékkel van összefüggésben. Szintén kiváló szolgálatot tesz olyan lázas megbetegedések ellen harcolva, mint a vörhenyes megbetegedés, a malária, a reumatikus láz vagy a tífusz.
Egyes bőrbetegségek, bőrkiütések a máj működésével függhetnek össze, az pedig a vér állapotával. Az áfonya jó vértisztító, ezért gyógyítólag hat az ekcémás, kiütéses, pikkelysömörös betegségekre.
Minden rendellenesség, mely a látószerveinkkel kapcsolatos, leküzdhető, vagy legalábbis enyhíthető az áfonyaszörp fogyasztásával, így a szürkületi vakság, a szürke hályog, zöld hályog vagy a cukorbajból eredő látási zavarok is.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu