Húzd ki, mielőtt elmész! - Legfrissebb

Húzd ki, mielőtt elmész!

Húzd ki, mielőtt elmész!

A coitus interruptus latin kifejezés azt jelenti, hogy a hímvesszőt az ejakulácó megtörténte előtt a férfi visszavonja a hüvelyből. Köznapi nyelven ez azt jelenti, hogy „időben kihúzza", vagy úgy lehet lefordítani, hogy „ne aggódj, vigyázni fogok".

A coitus interruptus latin kifejezés azt jelenti, hogy a hímvesszőt az ejakulácó megtörténte előtt a férfi visszavonja a hüvelyből. Köznapi nyelven ez azt jelenti, hogy "időben kihúzza", vagy úgy lehet lefordítani, hogy "ne aggódj, vigyázni fogok". Ez a legősibb, legjobban ismert és a leginkább alkalmazott módja a terhesség megelőzésének világszerte. Nem igényel semmiféle eszközt vagy előkészületet, olcsó és mindig rendelkezésre áll, ártalmatlan az egészségre, és csak az adott alkalomra szól, viszont van egy nyilvánvaló hátránya - többnyire kevésbé eredményes, mint a többi módszer.

A módszer azt kívánja meg, hogy a férfi teljesen kihúzza a péniszt a hüvelyből az orgazmus előtt, és az ejakuláció a hüvelynyílástól távol történjék. Az ejakulátum első néhány cseppjében a legnagyobb az ondósejtek száma, és ha egy kevés preejakulátum (előváladék) kijut a húgyveze-tékből az orgazmus előtt, akkor a fogamzás már megtörténhet. (Margaret Nofziger szavaival élve: "A férfi olyan, mint egy kosárlabdázó - pattogtatja a labdát, mielőtt rádobja.")

Nyilvánvaló, hogy ez a fogamzásgátlási technika nem olyan jó, mint a többi, bár talán alábecsülik az eredményességét, és túlbecsülik az esetleges fizikai és pszichológiai problémákat. A pszichiáterek, az urológusok és a szexológusok arra figyelmeztetnek, hogy komoly következményei lehetnek a rendszeres közösülésmegszakításnak. Azonban nincsenek alapos bizonyítékok arra vonatkozólag, hogy a férfinál korai ejakulációt, a nőnél medencei vérbőséget vagy bármi más nyilvánvaló problémát okozna.

Ha egy pár a coitus interruptust rendszeresen alkalmazza, akkor valószínűleg kialakította a saját gyakorlatát, amely mindkettőjük számára kielégítőnek bizonyul. Valóban szigorú önkontrollt igényel akkor, amikor a kontroll kikapcsolása általában a nagyobb örömszerzés forrása. A nő esetleg nehezebben jut vissza a nyugalmi állapotba, és aggódik amiatt is, hogy a férfi időben meg tudja-e szakítani az aktust. Ha a pár úgy dönt, hogy a férfi vállalja teljes egészében a felelősséget a fogamzásgátlásért, és ezt a módszert alkalmazza, akkor kevesebb magszakított közösüléssel és több békével jár, ha a férfi kondomot használ.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu