A tél a bőrt is megviseli - Legfrissebb

A tél a bőrt is megviseli

A tél a bőrt is megviseli

Fokozott gondoskodás a hidegben

Ismét beköszöntött a tél, amit sokan szeretnek, sokan nem, az azonban biztos, hogy a hideg idő komoly megpróbáltatásoknak teszi ki hámsejtjeinket is. Különösen a száraz bőrűeknek kell vigyázniuk, mert az ilyen típusú bőrt jobban megviseli a kinti hideg és benti, a fűtés miatt száraz levegő gyakori váltakozása.

A tünetek sokfélék lehetnek, a viszketéstől elkezdve a kellemetlen, pírral járó bőrfeszülésig. A könnyű nappali hidratáló krémeket mindenképpen ajánlatos zsírosabb, nagyobb hatásfokkal rendelkező kenőcsökre cserélni, akár kifejezetten száraz bőrűeknek gyártott testápolóra, de hasznos lehet a fürdővízbe csepegtetett vagy zuhanyozás után a még vizes bőrre kent babaolaj is. A napi egyszeri zuhanyozás vagy fürdés ebben az időszakban bőven elegendő, mivel a víz nagyon ki tudja szárítani a bőrt. Az elhalt hámrétegtől test- és arcradírok segítségével tudunk megszabadulni. Mivel a fürdéskor használt habfürdők a bőr természetes zsírtartalmának akár ötödét is kioldhatják, érdemes gyógynövényekkel, illóolajokkal kényeztetni magunkat.

Különösen figyeljünk oda kezeinkre: ezeket kenjük gyakrabban, naponta többször is kézvédő krémmel. A bőr szárazsága olykor a fejbőrre, a hajra is kiterjed, ez esetben nem ajánlott a dauer, a festés és a sütővas használata. A hajszárító használata helyett inkább várjuk meg, míg a meleg szobában magától megszárad a hajunk. Ha nagyon száraz a fejbőrünk, akkor hajmosás előtt masszírozzuk át.

A vérkeringési problémákra télen is a mozgás a legjobb gyógymód, mely rugalmasabbá és pirosabbá teszi bőrünket. Sportolás után szaunázhatunk is, ettől rugalmas és szép lesz a felszín, mert közben a hámréteg kicserélődik, és a gyűrődések kisimulnak.

Fontos az ajkak hidratálása is, az ajakvédő balzsam használata, persze nem csak a hegyekben. Akinek cserepes, repedezett az ajka, esténként gyengéden masszírozza át fogkefével, majd kenje be balzsammal vagy mézzel. A napi megfelelő folyadékbevitelre fokozottan ügyeljünk: reggel igyunk frissen préselt sárgarépa-, alma- és narancslevet, napközben ásványvizet, vagy gyógyteákat.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu