Mandarinfa: példátlan pozitív hatások - Legfrissebb

Mandarinfa: példátlan pozitív hatások

Mandarinfa: példátlan pozitív hatások

A mandarinfa, latin nevén citrus nobilis nemcsak ízletes gyümölcsöt ad, de forrása az Európában egyelőre kevéssé ismert mandarinfa-ecetnek is. Ázsiában azonban, köszönhetően a sejtekre gyakorolt direkt pozitív hatásainak, évszázadok óta mint univerzális orvosi anyag ismert.

A távol-keleti országokban a különböző fákból származó eceteket ősidők óta használják gyógyításra, a testi és lelki egyensúly megteremtésére, az általános egészségi állapot javítására (pl. cellulit, ekcéma, fájdalmak, diabetes, májbetegség, köszvény és savtúltengés esetén). A faecet olyan sejtfolyadék, melyet a növényi sejtek felhevítése és desztillálása során nyerünk. A faecet hatása mintegy 30-szor erősebb a hagyományos eceténél, és körülbelül 200-250 olyan hatóanyagot tartalmaz, melyek hatásai erősítik egymást. Fontos tulajdonsága kiváló ozmotikus és felszívódó képessége. A faecetben található tiszta ecetsav sterilizáló, antitoxikus hatással rendelkezik. Képes elpusztítani a kórokozó baktériumokat, és gyorsítja a gyulladásos folyamat gyógyulását. A faecet semlegesíti a testi kifáradás során felszaporodó tejsavat, így segíti a gyors regenerálódást, a fittség gyors visszanyerését.

A mandarinfa-ecet mintegy 84,5 százalékban tartalmaz vizet, 3 százalékban ecetet és 12,5 százalékban organikus anyagokat. Legfontosabb hatóanyaga talán a szuperoxid-dizmutáz nevű enzim, mely az emberi szervezetben megtalálható szabadgyököket semlegesítő szuperoxid-dizmutázzal mutat nagy hasonlóságot. Az általános hatás legfontosabb ismertetőjele az a tény, hogy a sejt öreg, károsodott anyagcseretermékeit eltávolítja. Ezt alátámasztják azok a termografikus felvételek, melyek - köszönhetően a mandarinfa-ecet ultravörös hullámhosszú fénykibocsátásának - jól mutatják, hogy mandarinfa-ecet javítja a vérellátást, és egyben a pszihére is pozitív hatást gyakorol. Ismert úgynevezett negatív-ionizáló hatása is, mely egyes vélemények szerint a környezeti káros (pozitív-ionizáló) sugárzást is semlegesíteni képes.

A mandarinfa-ecet használata segíthet a makacs, krónikus fertőzések (pl. bőrgyógyászati gondok), valamint vírusok és baktériumok okozta betegségek legyőzésében is. A mandarinfa-ecet pH-ja (kémhatása) 3 és 4 között van. Ez a savas kémhatás a szervezetbe kerülve ellentétes állapotra vált, alkalizálódik, így képes semlegesíteni számos, szervezetben található káros anyagcsereterméket. Ismert továbbá az a tulajdonsága is, hogy segíti a nehézfémek, méreganyagok, savak, salakanyagok kiürülését a szervezetből.

Jól ismert az a tény is, hogy a mandarin-faecet nagy segítséget adhat a felesleges kilóktól való megszabaduláshoz. Általános hatása, hogy a zsírsejteket megszabadítja a bennük felhalmozódott savkristályoktól és salakanyagoktól. A Távol-Keleten mint a karcsúság elnyerésének és megtartásának egyik nagy segítőjeként ismerik. Mindemellett persze ügyelni kell a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu