Citrusolajjal az asztma ellen - Legfrissebb

Citrusolajjal az asztma ellen

Citrusolajjal az asztma ellen

A citrusolaj egyik összetevője segíthet az asztma kezelésében. Izraeli kutatók sikeres eredményekre jutottak patkányokon végzett vizsgálatokkal. Amennyiben a limonennek nevezett anyaggal végzett vizsgálatok sikerrel záródnak, több millió embernek hozhat segítséget az új kezelési lehetőség.

A WHO felmérései szerint 100 és 150 millió közé tehető az asztmások száma a Földön. Magyarországon ez a szám 150-200 ezer közé tehető, azonban számuk évről évre emelkedik. Az asztma a tüdő légútjainak krónikus gyulladása, mely miatt akadályoztatott a levegő útja. Ez klinikailag elsősorban nehézlégzésben nyilvánul meg. Az asztmát az allergia súlyosbítani tudja. Hasonlóan kedvezőtlen eredménnyel van a dohányzás és a légszennyezés is.

Az egyik legveszélyesebb légszennyező anyag az ózon, mely a tüdőbe jutva komolyan irritálja a nyálkahártyát. Sajnos az ózont szinte lehetetlen elkerülni. Meg lehet azonban próbálni a hatását mérsékelni.

Ennek egyik eszköze a limonen, mely megköti az ózont. Kutatók elképzelése szerint a limonen belégzése segíthet közömbösíteni az ózont. A patkánykísérletek egyértelműen kimutatták, hogy az elképzelés helytálló. A limonent kapó állatoknál nem csak az ózonkoncentráció volt alacsonyabb, de a tüdőszövet gyulladása is.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu