Adja le felesleges kilóit! - Legfrissebb

Adja le felesleges kilóit!

Adja le felesleges kilóit!

Térdének is ez az érdeke

A testsúly 10 százalékos csökkentése 28 százalékkal javítja a térdműködést krónikus izületi gyulladásban. A túlsúlyos betegeknél az izületi gyulladás kezelésének egyik legfontosabb pontja a testsúly redukálása: már 10 százalékos csökkentés olyan fájdalomcsökkenést, mozgásjavulást eredményez, mint amire kevés gyógyszer képes. Ráadásul mellékhatások nélkül.

Dán kutatók egy 80 fős mintából 40 főnek alacsony kalóriatartalmú étrendet írtak elő, melyet 8 héten keresztül kellett tartani. A kontrollcsoport normál kalóriatartalmú ételeket evett ezen időszak alatt. Az alacsony kalóriatartalmú étrendet fogyasztó csoport tagjai átlagosan 11 százalékkal voltak könnyebbek a 8. hét végén, mint kiinduláskor. Kezdetben az átlagos testsúly 97 kg volt.

A testsúly és a test zsírtartalmának csökkenésével párhuzamosan a betegeknél csökkentek az izületi gyulladás tünetei, javult az izület működése, könnyebbé váltak hétköznapjaik. A tanulmány újabb bizonyítékul szolgál, hogy a térdizületi gyulladásban szenvedő betegek kezelésének egyik legfontosabb lépése a testsúly csökkentése.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu