Tegyük mindennapjaink részévé! - Legfrissebb

Tegyük mindennapjaink részévé!

Tegyük mindennapjaink részévé!

Az ananász

Habár az ananász még ma is egzotikus gyümölcsnek számít, érdemes mindennapos táplálkozásunk részévé tenni, ugyanis ritka gazdag különféle vitaminokban és ásványi anyagokban. C és B-vitamin tartalma igen jelentős, segít a szervezet kiegyensúlyozott működésének fenntartásában.

Az ananászban értékes bromélia enzimet találhatunk, amely nagy segítséget jelent a fehérje gyors emésztésében - az emésztést könnyítve természetesen az egész szervezet működésére kihat, hiszen részben tehermentesíti tápanyagfeldolgozásunkat, így többek közt pozitívan hat a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működésére is.

Az ananász igen gazdag, cinkben, magnéziumban és mangánban, így immunrendszerünket is erősíti. Harminc dekagramm ananász már fedezi a felnőtt számára a szükséges napi C-vitamin és mangánmennyiséget. Az ananász kiváló lázcsillapító, mely a betegségekkel, fertőzésekkel küzdő szervezet számára segíti a belső energiafelhasználás optimalizálását. Az ananász vértisztító és gyulladáscsökkentő szerepe is közismert, menstruációs fájások és egyéb kapcsolódó problémák esetén is sikerrel alkalmazható.

Bár nem terem meg akárhol, érdemes ültetésével házilag is kísérletezni: ha a friss ananász levágott zöldjét elültetjük, két éven belül már termést is hozhat. Az ananász természetesen már széles körben megtalálható, de vásárlásnál mindig ügyeljünk frissességére, mert ha a közepe túlságosan fás, csökken az ananász számunkrahasznosítható húsanyaga. A konzervben kapható ananász a tartósítás során sajnos szinte teljes egészében elveszti enzimtartalmát, de vitaminokban, ásványi anyagokban még így is jelentős. Ha az emésztés elősegítése, a gyomor regenerálása a célunk, a legjobb a gyömölcscentrifugával frissen nyert ananászlé, de ennek hiányában a dobozban kapható 100 százalékos ananászlevek is megteszik - gyengébb hatásfokkal.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu